2021-05-26 2113 views
沒有電話訂位, 要花2天時間whatsapp訂座及confirm食物, 感覺有些花時間及麻煩, 對於心急訂位, 又唔知想訂那天有沒有位, 又唔知如何約朋友, 就比較麻煩。。。(所以如要訂位, 就最好預5~6天時間前訂, whatsapp confirm 位要2天, 預訂食物要3天前)事前訂左2頭盤, 3主食, 2甜品 for 4人1) 馬介休球。像薯肉球,感覺沒有特別2) 鵝肝蘋果(轉純素)鵝肝苦澀, 雖然質感如鵝肝, 但好苦, 唔喜歡此菜餚3) 牧羊人批原來是焗著蓉什菜批, 有點失望, 原來素食主要都是用大量薯蓉, 唔係唔好食, 只是普通, 沒有驚喜, 不值。4) 葡式焗鴨飯焗飯面脆口, 夠香, 此飯好食。但價錢略貴5) 威靈顿牛柳 《餐廳必食推介 》外型夠吸引, 焗皮香脆, 內裏牛柳做到似, 紅色紅菜頭汁如血, 顏色配搭好。6)法式千層酥酥餅脆口, 奶油有椰子香味, 讚7) 火焰雪人火燒一堆奶油cream, $128 for睇表演, 甜品一般, 好不值。本人飯後感1)訂位麻煩2) 門口位沒執拾, 荒廢感3)服務員工少4)冷氣唔夠, 熱5) 上菜超耐6)食物味道沒有那麽好食7)價錢頗

事前訂左2頭盤, 3主食, 2甜品 for 4人
1) 馬介休球。

像薯肉球,感覺沒有特別

2) 鵝肝蘋果
(轉純素)
鵝肝苦澀, 雖然質感如鵝肝, 但好苦, 唔喜歡此菜餚

3) 牧羊人批

4) 葡式焗鴨飯

焗飯面脆口, 夠香, 此飯好食。
但價錢略貴

5) 威靈顿牛柳 《餐廳必食推介 》

6)法式千層酥

酥餅脆口, 奶油有椰子香味, 讚

7) 火焰雪人

4)冷氣唔夠, 熱
5) 上菜超耐
6)食物味道沒有那麽好食
7)價錢頗貴, 有些不值

如想多多推介素食,多些人茹素, 尊重生命, 環保, 那食物價錢太貴了。(本人都是茹素者)

• 威靈頓牛柳
  • 葡式焗鴨飯