2020-11-08
五人同行(三大兩小)都是胃口細小的人,這餐$647的晚餐,不夠飽!1.碳燒豬頸肉:$88剛剛上台的時候是熱的,所以必須趁熱食才能覺得比較香和脆口,凍咗之後又乾又鞋又硬!份量可以接受!2.泰式菠蘿炒飯:$98份量非常少,所有飯裝在菠蘿內,這半個菠蘿是6歲小孩的2隻手那樣大,非常迷你,而且菠蘿內很淺,全部裝起只有一碗多的飯,覺得好呃錢!而且炒飯完全不香,完全沒有鑊氣!在泰國餐廳必食的泰式菠蘿炒飯,在這間店內不用點,因為會失望!3.芒果糯米飯:$68擺盤可以接受(隻碟好大)半隻細小的芒果:非常甜好好味斑斕糯米飯:很甜,有斑斕香味黑糯米:非常甜,比較硬椰汁:一般般4.泰式鳳爪:$78分量一般,味道一般辣,算係入味5.蝦炒金邊粉:$98份量非常非常非常少,女士手掌🖐️大,擺盤靚,味道一般,欠缺鑊氣。非常不抵食!差不多吃完所有的菜,才上明爐烏頭魚:湯汁比較酸,份量可以接受。沒有照片,因為心情已經唔係咁好,費事影相!估唔到咁貴的一餐竟然大家都唔夠飽,這間餐廳可一不可再!食完今晚的飯,全部人好口渴,個個都要飲好多水!好重味精?
1.碳燒豬頸肉:$88
燒豬頸肉
2.泰式菠蘿炒飯:$98
泰式菠蘿炒飯
3.芒果糯米飯:$68擺盤可以接受(隻碟好大)
半隻細小的芒果:非常甜好好味
斑斕糯米飯:很甜,有斑斕香味
黑糯米:非常甜,比較硬
椰汁:一般般
芒果糯米飯
4.泰式鳳爪:$78
分量一般,味道一般辣,算係入味
泰式鳳爪
5.蝦炒金邊粉:$98
蝦炒金邊粉
估唔到咁貴的一餐竟然大家都唔夠飽,這間餐廳可一不可再!
食完今晚的飯,全部人好口渴,個個都要飲好多水!好重味精?