2016-02-27 1123 views
星期六1:30三個人去鯉景灣朝聖,特登試下呢間名牌雲吞麵店,果然係貴,但貴得有道理,也貴得值得。細蓉細細碗,女仔啱啱好,一人叫一碗,細蓉有雲吞4粒,size係平時細一半,一啖一粒剛好,蝦肉新鮮彈牙爽口,豬肉有肉香有咬口沒有肉腥味吾嚡口也沒有肥膩感,蝦肉與豬肉比例約是2:1,食落感覺健康多了,廣東雲吞皮夠薄,正宗皮薄餡靚。麵條一點皂水味也沒有,非常彈牙好咬口,似竹昇麵。湯底清甜,灑上韮黃,絕對好飲,冇味精,吾口渴。$4O比一般雲吞麵略貴,但貴得物超所值。比多幾元,有益健康過食快餐。叫個豬腰大家齊分享,豬腰爽口完全沒有腥味,加埋西生菜蔥花小小熟油,膽固純與生菜剛好來個抵消平行,舌頭的層次感變得豐富,味道也互惠提昇。

詳盡歷史介紹
餐牌
餐牌
共3間分店
師傅專注煮麵
細蓉+豬腰
2016-02-27
$45 (Lunch)
細蓉+豬腰
  • 細蓉