2013-01-09 1522 views
尋晚男朋友黎接放工 行行下見到呢間新開既法國餐廳個名好別緻 叫小巴黎法國餐廳 望到價錢合理 就入黎1試1入去佢就好熱情咁招呼我地 去果時冇乜客 所以我地想坐入面都冇問題入去環境好靚 我地個位仲對正好大棧水晶燈兩邊又有好多畫同石像 感覺好高級 好華麗而且當時waiter淨係serve我地1枱客 我地好似變左貴賓咁 超好超開心嗌野食 唔太肚餓 嗌左海南雞飯同印尼炒飯2個人share雖然係法國餐廳 但好多唔同種類既野食都有 食物一出黎 超有驚喜海南雞賣相同出面既相同 唯獨係個湯好明顯有落足料煲雞肉好滑 唔似冰鮮雞 真係超值而印尼炒飯仲驚喜 本身以為係成碟炒飯咁 但仲有2串串燒 太陽蛋 菜同印尼蝦片 雖然影唔出 但其實份量好多 我男朋友都食唔晒佢一拎出黎已經好香好香 好有食慾食落個飯真係超好味 微辣 好濃味 啱晒我地串燒都好好味 蝦片卜卜脆 依個炒飯真係必食推介總之兩個飯都係落足料 同出面既好大分別咁既價錢有咁高級既服務 連d waiter都好professional 同我地介紹周圍既名畫仲有咁足料既野食 咁靚既環境 真係好難搵我一定會再去試 希望到時少啲客人 waiter又可以專心serve
尋晚男朋友黎接放工 行行下見到呢間新開既法國餐廳

食落個飯真係超好味 微辣 好濃味 啱晒我地

串燒都好好味 蝦片卜卜脆 依個炒飯真係必食推介

總之兩個飯都係落足料 同出面既好大分別
仲有咁足料既野食 咁靚既環境 真係好難搵

我一定會再去試 希望到時少啲客人 waiter又可以專心serve我地啦