2019-06-23
今晚又約左朋友去日式居酒屋大快朵頤, 揀喺銅鑼灣可以方便到大家主要做磯燒海鮮既焱丸水產, 門面都好日式架上面塊布既可以裝飾舖頭, 又可以擋到冷氣, 一舉兩得呀👍👍左口魚刺身 - $158一坐低就當然要食番個鮮魚刺身先啦, 有咁多片既左口魚都只係$158咋, 塊塊都切得薄之餘厚度都算平均, 而且感覺好新鮮鹽檸檬燒酎 - $48有正野食點少得飲番杯野丫, 見到drink list 有燒酎, 有多款生果味架, 見到有鹽檸檬好似幾新鮮咁, 咸中帶點酸, 好易入口👍赤貝 - $68繼續食刺身, 即開赤貝, 肉質鮮甜又爽👍焱丸號壽司 - $158就咁睇真係睇唔出係壽司黎😂刺身大到已經覆蓋晒件壽司飯, 海膽完全冇腥臭味👍吞拿魚蓉同樣出色👍炸蓮藕片 - $35炸得非常香脆, 口感似薯片, 送酒一流👍烏賊磯燒 - $75食完生冷野係時候食磯燒喇, 職員會細心地反覆燒幾次, 中途會加入醬汁等佢入味d 同埋唔會乾爭爭👍最後幫你剪好埋上碟🤤芝士魚蛋 - $35估唔到呢款芝士魚蛋又幾抵食喎, 燒溶左裡面既芝士, 變左熱辣辣既流心芝士👍香噴噴又惹味😋
主要做磯燒海鮮既焱丸水產, 門面都好日式架
上面塊布既可以裝飾舖頭, 又可以擋到冷氣, 一舉兩得呀👍👍
繼續食刺身, 即開赤貝, 肉質鮮甜又爽👍
焱丸號壽司 - $158
炸蓮藕片 - $35
炸得非常香脆, 口感似薯片, 送酒一流👍