2016-11-11
一到冬天,就係放題,邊爐,邊爐,放題~朋友P 話名朝邊爐好食又抵食~所以就去左呢間度食喇~ 我地星期一晚上6點半去食,限時2個半鐘,邊爐+刺身+2隻共20蚊扇貝埋單一日220左右~ 刺身,本人推薦生蝦,同埋希靈魚。三文魚即使厚切,但油花太少,食落好削~唔夠肥美。脆鯇脆口,蜆都鮮甜,呢兩樣係必食~但千祈唔好食花膠,糊狀漿口帶粉,我勁鍾意食花膠,次次邊爐都必食,第一次食到咁既口感~ 我食左一啖吐左出黎。我唔食牛,朋友食,佢話呢隻牛,鮮甜多汁有牛味,我見佢有番單。另一款牛佢就無番單Lu~~~豬潤太厚身, 如果薄切會更好。但都ok. 羊帶少少羊羶味,我個人幾鍾意,一碟三片,我食左2碟, 我唯一番單既肉至於甜品,心太軟、朱古力慕絲、藍莓芝士蛋糕好好食,朱古力慕絲同藍莓芝士蛋糕食2件。但其他全部勁難食, 唔係太淡食魚膠粉,就係有怪味,難食既野我食左1-2啖就無食。 之後個大陸口音阿姐走埋黎罵我浪費,我知呢part 我係有啲浪費~但我好老實細細聲講因爲真係好難食。之後果個口音阿姐死唔斷氣,放大聲線地唔放過我仲要勁大聲話個個客都話好味,我竟然話難食,同埋個阿姐仲要大大聲叫另一個待應埋黎,同個待應大大聲
三文魚即使厚切,但油花太少,食落好削~唔夠肥美。 脆鯇脆口,蜆都鮮甜,呢兩樣係必食~
但千祈唔好食花膠,糊狀漿口帶粉,我勁鍾意食花膠,次次邊爐都必食,第一次食到咁既口感~ 我食左一啖吐左出黎。 我唔食牛,朋友食,佢話呢隻牛,鮮甜多汁有牛味,我見佢有番單。
另一款牛佢就無番單Lu~~~ 豬潤太厚身, 如果薄切會更好。但都ok. 羊帶少少羊羶味,我個人幾鍾意,一碟三片,我食左2碟, 我唯一番單既肉 至於 甜品,心太軟、朱古力慕絲、藍莓芝士蛋糕好好食,朱古力慕絲同藍莓芝士蛋糕食2件。
但其他全部勁難食, 唔係太淡食魚膠粉,就係有怪味,難食既野我食左1-2啖就無食。 之後個大陸口音阿姐走埋黎罵我浪費,我知呢part 我係有啲浪費~但我好老實細細聲講因爲真係好難食。之後果個口音阿姐死唔斷氣,放大聲線地唔放過我仲要勁大聲話個個客都話好味,我竟然話難食,同埋個阿姐仲要大大聲叫另一個待應埋黎,同個待應大大聲講,係指住我同指住我食剩果幾杯野講我,我個area起碼4-6台聽到, 仲有一台客岩岩入黎聽到個個望住我,感覺好唔好受。換言之,係想羞辱我定想想迫我講好食? 我覺得好痴線,食野本來就好個人口味。 唔通啲人支持建制派,我就要支持建制派? 唔可以支持公民黨?呢個世界,唔係人云亦云,試過唔好就要止蝕識停, 自己食得唔舒服,到時有乜頭暈身㷫係自己受番,我又為乜要遮住良心講大話! anyway 我第一轉拎曬啲想食既甜品番黎, 每樣試食,好食既我再拎,唔好食,當然唔食,點解要迫我食呢?服務態度其差!
同埋成餐飯我係大約叫左自己既份量黎食,我果部分無乜點剩野~ 佢地除左朱古力味既甜品之外,其他甜品真係好難食!好難食!好難食!
2百幾蚊既選擇唔係得你一間~
食物唔算特別優質~
服務上菜慢~
員工服務亦麻麻~