2024-01-05 193 views
唔係朋友介紹嘅話我都唔知原來尖沙咀有間圓山飯店~ 見到餐牌好多菜式都想叫😂而且見到附近嘅食客點嘅食物款款都好吸引咁,真係選擇困難呀! 最後點左以下4款小菜👇 🔸️花鵰醉鴿 $88乳鴿肉質嫩滑,而且充滿花鵰香味,完全夠哂入味,作為第一開胃菜,呢款菜式係唔錯嘅選擇👍 🔸️避風塘炒蜆 $168炒出大牌檔嘅穫氣,蜆肉肥美鮮甜,夠哂惹味令人食指大動! 🔸️蛋黃肉 $138 賣相雖然似普通嘅咸蛋蒸肉餅,但係一食落去完全係兩回事,用左獨特嘅調味料去調味,令我忍唔住即刻叫左碗白飯,真係撈飯一流! 🔸️黑魚子香芒蝦球 $268呢道菜一開始充滿神秘咁,金黃色嘅蝦球恍如雲海中嘅太陽,令人十分期待佢嘅味道~至於味道方面好有層次感,爽口嘅蝦球充滿啖啖甜味,而黑魚子卻突出蝦球嘅鮮味,香芒嘅味道令減低食炸野嘅油膩感~最後更帶出松子仁嘅香味,奏出美味嘅交響樂! 最後更附送木瓜雪耳湯水~ 呢間餐廳除左食物好食,值得讚賞嘅係每位職員嘅態度都非常友善,完全係令人有賓至如歸嘅感覺❤️ 📍圓山飯店尖沙咀金巴利道25號長利商業大廈1及2樓
唔係朋友介紹嘅話我都唔知原來尖沙咀有間圓山飯店~

見到餐牌好多菜式都想叫😂
而且見到附近嘅食客點嘅食物款款都好吸引咁,真係選擇困難呀!

最後點左以下4款小菜👇

🔸️花鵰醉鴿 $88

花雕醉鴿

🔸️避風塘炒蜆 $168
炒出大牌檔嘅穫氣,蜆肉肥美鮮甜,夠哂惹味令人食指大動!

避風塘炒蜆

🔸️蛋黃肉 $138

蛋黃肉

🔸️黑魚子香芒蝦球 $268

黑魚子香芒蝦球

最後更附送木瓜雪耳湯水~

📍圓山飯店
尖沙咀金巴利道25號長利商業大廈1及2樓