2009-02-20
星期日晚(15/2) 五個人試試呢度0既私房菜地點幾方便. 裝修都唔錯.唔使等位,但被安排坐0係收銀櫃檯隔離, 本人就唔係太鍾意.食物款式都幾多, 仲有套餐揀.要左個四人餐. 有D菜式名好騎呢, 咩"在你面前表演·桑拿石滾肉"...... 頭盤:雞絲粉皮, 泰式無骨鳳爪, 上海四喜烤夫, 中國沙律手卷雞絲粉皮 - 份量少,粉皮爽(乜係爽0既咩?總之同之前食開0既質地唔同),味道OK鳳爪 - 無試,無得評烤夫 - 即係麵筋之類(食齋實有果D),以為係凍,原來係熱食,甜甜地,味道麻麻地沙律手卷- 個筒係脆0既,有D生菜粟米咁,味道唔差盅湯:淮山燉嚮螺x3, 南瓜蝦仁配窩巴(好似咁上下)淮山燉嚮螺- 好味咩南瓜湯- 我覺得味道淡,唔覺有咩南瓜味,一般啦,但另一友人話好味點心:小籠包, 脆雲吞 小籠包- 幾好。有湯汁,皮唔厚 脆雲吞- 無食,唔知得唔得主菜:(1)在你面前表演·桑拿石滾肉(2)更上一層樓·這不是豆腐(3)士多啤利咕嚕骨伴麵包球(4)酥盒牛柳伴法式紅酒汁在你面前表演·桑拿石滾肉 (雞肉+沙茶汁)- 任選豬、牛、雞肉一款,及咖喱、黑椒、燒汁或沙茶汁一款- 放D肉放落個裝住熱辣石
地點幾方便. 裝修都唔錯.
唔使等位,但被安排坐0係收銀櫃檯隔離, 本人就唔係太鍾意.
食物款式都幾多, 仲有套餐揀.
鳳爪 - 無試,無得評
沙律手卷- 個筒係脆0既,有D生菜粟米咁,味道唔差
盅湯:淮山燉嚮螺x3, 南瓜蝦仁配窩巴(好似咁上下)
淮山燉嚮螺- 好味
點心:小籠包, 脆雲吞
小籠包- 幾好。有湯汁,皮唔厚
脆雲吞- 無食,唔知得唔得
主菜:
(1)在你面前表演·桑拿石滾肉
(2)更上一層樓·這不是豆腐
(3)士多啤利咕嚕骨伴麵包球
(4)酥盒牛柳伴法式紅酒汁
在你面前表演·桑拿石滾肉 (雞肉+沙茶汁)
- 任選豬、牛、雞肉一款,及咖喱、黑椒、燒汁或沙茶汁一款
- 放D肉放落個裝住熱辣石頭0既木桶度撈, 個待應好似唔係咁想撈,是但咁撈兩0下。又要搞咁多花神但D待應又唔願做,搵黎搞
- 味道都OK, 不過D雞肉實在好少
更上一層樓·這不是豆腐 - 眾人都話好食, 但我又唔係好覺喎, 一般啦, 應該係D類似玉子豆腐0既0野
士多啤利咕嚕骨伴麵包球 - 其實呢個幾好食, 好香士多啤利味, D骨細細粒, 我就只係食到肉, 食唔到有骨, 幾好. 但個麵包就韌左D, 唔係脆0既
酥盒牛柳伴法式紅酒汁 - 我食0個時已經凍左, 個酥盒唔夠酥, 但係味道OK
菜:香菇蝦米浸莧菜,蒜蓉西洋菜
香菇蝦米浸莧菜 - 清清地又幾好味喎
蒜蓉西洋菜 - 無試唔知
主食:茶杯糯米飯伴腊味粒x2, 星洲米, 茄汁唔知咩飯
茶杯糯米飯伴腊味粒 - 嘩, 好鹹! 大家都覺得係, 味道無乜特別
星洲米, 少少辣, 色水都夠, 唔會好似之前D食評講無色. 味道都OK
茄汁唔知咩飯 - 嘩, 難食!
甜品:芒果布丁x2, 杞子桂花糕, 咖啡糕
芒果布丁 - 無試
杞子桂花糕 - 試左少少, 無乜甜味, 好少桂花味
咖啡糕 - 有咖啡味,唔會太濃, 但質地"實"左D
服務無大家講得咁差。加茶收碟0個D都OK。
上菜就真係快左D,食唔切搞到D野食凍晒。
大家都食得好飽, 呢個價錢食以上0既份量, 算OK. 但食物一般, 唔好望會好好食
試一次無妨, 再試要諗0下先