2023-07-05 1991 views
小店好細,座位唔多,大概10-12個位,所以建議BOOK左枱先嚟。如果WALK-IN人多嘅話,晚上8點會截人,8點半last order。星期五晚上近8點,心血來潮嚟碰碰運氣😆,當時店內已坐滿,不過門外無人排隊,職員表示未截人,所以可以門外等一陣入座。叫餐後等左唔夠2個字已經有野食,比想像中嘅快。明太子奶醬蛋包飯 $108我記得之前有YOUTUBER介紹過呢個明太子飯,加上自己中意食明太子,所以諗都無諗就叫左佢😊。我個人覺得三個蛋包飯中最好味係佢,第一啖食落有D似薩莉亞以前一款明太子PIZZA嘅味,不過呢度明太子比例較少,醬汁較稀。上面個蛋好動L,望住切開D蛋汁爆出嚟真係幾治癒😆飯量唔多,正常一碗嘅量,男仔食唔會飽;茄汁炒飯底,配料有甘筍碎、菇碎,由於真係太碎,偏食嘅朋友仔挑唔走,唯有硬食🤣經典日式牛肉醬汁蛋包飯 $78個人覺得呢個最麻麻,個醬汁真係好稀,牛肉得一粒,仲要得半茶羮嘅SIZE😑。咖哩蛋包飯 $78咖哩係日式少甜唔辣嘅稀咖哩汁,無洋蔥、無甘筍,無渣嘅一個咖哩汁。綜合炸物拼盤(包括炸蝦/炸豬扒/炸雞) $132雖然都係用D急凍貨即時炸出嚟,不過同蛋包飯比較,呢個拼盤比較抵食,

叫餐後等左唔夠2個字已經有野食,比想像中嘅快。
明太子奶醬蛋包飯 $108
明太子奶醬蛋包飯

明太子奶醬蛋包飯

上面個蛋好動L,望住切開D蛋汁爆出嚟真係幾治癒😆

經典日式牛肉醬汁蛋包飯 $78
經典日式牛肉醬汁蛋包飯

經典日式牛肉醬汁蛋包飯

咖哩蛋包飯 $78
咖哩蛋包飯

咖哩蛋包飯

綜合炸物拼盤(包括炸蝦/炸豬扒/炸雞) $132

綜合炸物拼盤(包括炸蝦/炸豬扒/炸雞)

雖然都係用D急凍貨即時炸出嚟,不過同蛋包飯比較,呢個拼盤比較抵食,份量較多,用料亦較豐富。

每款炸物都有4件,我地4個人SHARE啱啱好。三款炸物中炸雞最好,多汁又滑之外,調味甜甜地,好啱我胃口。
綜合炸物拼盤(包括炸蝦/炸豬扒/炸雞)

另外仲有芝麻醬沙律菜解解溜。

我個人覺得蛋包飯性價比唔高😐得個樣,D汁似係用醬汁包倒出嚟🤔,配料近乎零;而且收得呢個價位,但個蛋嘅蛋香勁弱(我有試無汁沾到嘅蛋),令人失望。唯一讚係茄汁飯炒得夠均勻,亦帶彈牙感。
2023-06-30