2024-08-25
試佢哋嘅「$168和牛丼定食」,心情真係有啲矛盾。😅首先,呢個和牛丼嘅賣相絕對係一流!啡紅色嘅和牛片圍繞住個金黃色蛋黃,再灑上蔥花同芝麻,睇落去已經好有食慾。🤤但係一食落去,就感覺有啲失望。和牛片雖然睇落去好鮮嫩,但實際上真係幾難咬。可能係切得太厚,又或者係煮嘅時間唔夠,總之食落口有啲費勁。😓不過個蛋黃就好正!同飯同肉一齊食,都幾夾。味道方面都幾出色,有濃郁嘅牛肉香同醬油香。套餐仲包括一碗味噌湯同埋蕨餅,蕨餅都有口感,都算係小小安慰。總括嚟講,呢個和牛丼定食有佢嘅亮點,但就因為和牛嘅口感問題,令整體體驗大打折扣。如果餐廳可以改善和牛嘅處理方法,相信會好好多。對於$168嘅價錢嚟講,我覺得性價比一般。如果你係睇相打卡為主嘅話可以一試,但想食到啖啖肉嘅就要諗下喇。