2013-06-03
星期六晚大慨8點黎到, 由於冇得book 位, 要等大概20分鐘先有檯. 個manager都幾識做, 問要唔要野飲一路飲一路等. 張櫈坐得麻麻地舒服, 音樂都幾大聲, 傾計有d困難. 到睇餐牌先知原來淨係得pizza同小食叫. Meatball: 估唔到咁大粒, 個presentation都幾靚. 原來係豬肉丸. 肉質唔夠實但味道不錯.Marinated beet salad: 好味. 估唔到會有隻烚蛋響面, 仲要係有少少流心. D beetroot 粒同出面食的唔同, 爽爽地個texture好好. 雖然係腌左但味唔會太濃, 連埋ricotta salata食好好味. Anchovy好在唔係好鹹. Cremini Mushroom Pizza: 好大份. 淨係切開左4份. 食起來亦有難度. 一攞起d 水即刻滴晒出黎. 成個pizza好濕. 底薄但個邊好厚, 有幾塊個底好燶, 食落好苦. Pizza質感食落似食緊中東包. 個人同朋友都覺得都係小脆的pizza底比較好食. Margherita Pizza: 都幾失望. 茄醬唔夠, 芝士份量夠, 但芝士味唔濃. 同樣pizza整體都係好濕.
Tiramisu: 質感OK但酒味唔夠, cream 太多.
冷氣唔夠, 越食越熱.
總結: 間野主打賣pizza, 但pizza 實在麻麻. 好難會再返黎.