2024-03-20 46 views
以前食過銅鑼灣的👹九鬼居酒屋👹,今日行經🔰西營盤🔰發現原來有分店,立即去回味下。一人前set x1🍅前菜沙律🐟時令刺身🍣手握壽司🍢串燒🍤天婦羅🍜烏冬🍲雜菜咖喱湯烏冬x1刺身及壽司的用料上乘,刺身拼盤已經令人眼前一亮 。全部係靚料,仲有精緻的小調味品;壽司仲有海膽,鮮味非常 。串燒方面,由於落單時侍應哥哥已問過特別食物要求,所以就將牛轉成羊肉串 。日式串燒味道冇中式的咁搶口,正好讓我們食真啲肉的味道 。最欣賞的是雞丸串燒,去到邊都覺得咁好食🙈天婦羅唔洗點汁都好食,特別係厚揚豆腐 ,口感以為是魚腐 。另外,老闆知我地有素食習慣,介紹左我地試蔬菜咖喱湯烏冬,咖喱醬濃郁但唔會太辣,配埋豐富嘅蔬菜同烏冬,營養滿分!臨走有機會同老闆交流兩句,好開心呢 。露天環境更加靚,又有free flow sake 等等,已經諗好大班同事過嚟玩啦,總括而言,我對九鬼居酒屋既食物非常滿意!

一人前set x1
🍅前菜沙律
🐟時令刺身
🍣手握壽司
🍢串燒
🍤天婦羅
🍜烏冬

🍲雜菜咖喱湯烏冬x1

刺身壽司的用料上乘,刺身拼盤已經令人眼前一亮 。全部係靚料,仲有精緻的小調味品;壽司仲有海膽,鮮味非常 。

天婦羅唔洗點汁都好食,特別係厚揚豆腐 ,口感以為是魚腐 。

臨走有機會同老闆交流兩句,好開心呢 。
總括而言,我對九鬼居酒屋既食物非常滿意!

2024-02-06
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)