2018-01-17 710 views
今日同事生日,大家諗住搵間好少少既西餐廳賀一賀,所以大家就決定黎Amuse試試,因為大家都話每次經過都好似好高檔,但餐牌都係百幾數,算合理去到睇餐牌,set lunch選擇唔多,得1. 煙肉忌廉意粉女$1282. 煎鱸魚 $ 1483. 春雞 $1684. 牛扒 $228以上價錢包沙律或湯 及 餐飲我選擇左蟹肉西蘭花忌廉湯,飲湯前,都有籃麵包,有幾款選擇,跟住個湯,都好好味,賣相亦ok,見同事既煙三文魚沙律都好靚,份量都好足到主菜,真係每個人都呆哂,真係好難想像一間望落咁靚既西餐廳,竟然會放企一碟可以話比扒房更冇heart既主菜,最吸精就係嗰埋望上去白烚既紅籮白同小粟米,上面嗰埋係煎過既荷蘭豆,嗰一大堆配菜但春雞得細細舊,其實色香味真係好重要,一放上枱求其既震撼真係令人對嗰碟野冇哂好感,到大家食魚啦,春雞啦,又或者牛扒都好,大家都覺得差,唔會再有下次,因為每樣野係好急凍feel, 我食既春雞都係除左啲汁有味之外,實在....咁多位同事都表示好似冇食過野咁其實呢區好多都收緊百幾蚊既西餐廳,我地都係第一次遇到咁既質素,真係好失望

去到睇餐牌,set lunch選擇唔多,得
1. 煙肉忌廉意粉女$128
2. 煎鱸魚 $ 148
3. 春雞 $168
4. 牛扒 $228
以上價錢包沙律或湯 及 餐飲

,見同事既煙三文魚沙律都好靚,份量都好足

,最吸精就係嗰埋望上去白烚既紅籮白同小粟米

蟹肉西蘭花忌廉湯
春雞