2022-05-26 59 views
話說呢日去開旺角行街🙈諗起朋友提過嘅祥利車仔麵,所以就順便去試左👍🏻試完都覺得幾唔錯又幾健康🥰有興趣嘅朋友可以去試下九格定食($108)呢個係晚市先會供應嘅🙈入面真係有好多野食選擇,而且款款都唔錯👍🏻尤其係佢個墨魚餅同豬軟骨🥰墨魚餅炸得夠脆嘅同時又夠新鮮同彈牙,食落真係幾香口同幾滿足👍🏻至於佢嘅豬軟骨滷得好入味,又好夠淋👍🏻用黎配飯同烏冬都好正👍🏻仲有就係佢嘅花膠湯👍🏻入面有原件嘅花膠而且湯嘅藥材味好重,好啱我胃口🤣再加上定食入面其他嘅都唔錯,用嚟打卡又好靚🥰去祥記真係可以試試自選車仔麵($12+$24+$16+$12)我哋呢個就叫左雞湯腩汁幼麵🙈所以佢嘅湯底都幾清,唔會好油膩👍🏻至於餸呢,我就揀左原件花膠,秘製魷魚同糖心蛋👍🏻佢嘅花膠真心好足料,勁大件,又勁有膠質,真心幾抵試🙈至於佢嘅魷魚食落幾入味,有少少辣同埋又幾彈牙,食落都真係幾唔錯👍🏻而佢嘅糖心蛋都冇輸到👍🏻勁流心同幾有蛋香味,鍾意流心蛋真係可以試

九格定食($108)

自選車仔麵($12+$24+$16+$12)