2018-07-03
※本文以用餐當日的環境、服務和食物質素為準,口味亦因人而異,文章只作參考之用。-一係唔打,一係就一星期打成三次邊爐! 今晚去開荃廣一田拎行李箱,順便去左牛涮鍋食晚餐。原來牛涮鍋推出左期間限定既「米國見島特選和牛」,90分鐘任食特選和牛,仲有新出既紅菜頭羅宋湯底同法式洋蔥牛似清湯,聽落又幾特別!適逢世界杯狂熱,餐廳環境都有掛上球衣裝飾,食火鍋加$69仲可以換到迷你足球一個。湯底方面小妹揀左羅宋湯底同甜醬油湯,羅宋湯個款飲落仲見到牛肉粒架,味道酸酸甜甜幾開胃,不過配牛肉至愛都係甜醬油,會令人食唔停口。自行出去拎火鍋配料、甜品同雪糕等,佢地既芝士南瓜魚腐,每次黎必定食好多舊。米國見島特選和牛放題 $288/位米國(美國)和牛,望落顏色鮮紅頗新鮮,紋理均勻,食落雖未至於質感幼嫩個種,但係牛味就非常明顯,我倆都覺得相當唔錯。
米國見島特選和牛放題
米國見島特選和牛放題 $288/位