2018-07-06 90 views
依間叫阿來既東南亞餐廳之前都略有所聞,依日行開依頭,見佢開左間分店,正想搵地方食lunch,就試一試佢依頁係廚師推介主餐牌都有齊所有傳統東南亞菜式仲有三款二人套餐同埋各式甜品同飲品午市套餐四十幾蚊有交易,今時今日算抵仲可以加錢追加小食嘢飲當然叫番個椰青啦簡直係夏天消暑恩物椰汁爽甜清涼叫左個炒金邊粉即叫即炒熱辣辣鑊氣夠味道十足午餐黎講份量好大,我覺得一個人食會好飽叫番碟菜清下胃馬拉盞炒椰菜苗係東南亞傳統炒菜,依度炒得香而入味,我相信就算本身唔鐘意食菜既人都會鐘意食食東南亞菜點可以少得串燒沙嗲沙嗲醬一早已經淋左上去,好處係串燒上大部分肉都已經淋上醬,平時食串燒其實點醬有點困難講番味道,佢係豬肉同雞肉,兩者肉味夠,有咬口,而且份量都好足菠蘿炒飯並非用菠蘿上,仲好,因為人地成日都話個菠蘿係用過既,而依度唔會有依個問題用料好足,放上好幾隻大蝦,食落菠蘿夠多汁配上新鮮炒好既飯依味鹽燒則魚即叫即燒肉質鮮嫩美味,燒得好入味而且啲骨好易夾出黎,適合我依類唔識食骨又鐘意食魚既人推薦依味蛋黃雞翼係另一必食蛋黃味好濃而且佢採用單骨雞翼黎燒,易啲食又美味又易食,而且出面食肆唔易搵到蛋黃雞翼,真係推介
依頁係廚師推介
主餐牌
都有齊所有傳統東南亞菜式
仲有三款二人套餐同埋各式甜品同飲品
午市套餐四十幾蚊有交易,今時今日算抵
仲可以加錢追加小食
椰青
嘢飲當然叫番個椰青
簡直係夏天消暑恩物
椰汁爽甜清涼
炒金邊粉(午餐)
叫左個炒金邊粉
即叫即炒熱辣辣
鑊氣夠
味道十足
午餐黎講份量好大,我覺得一個人食會好飽
叫番碟菜清下胃
串燒沙嗲
食東南亞菜點可以少得串燒沙嗲
菠蘿炒飯
用料好足,放上好幾隻大蝦,食落菠蘿夠多汁配上新鮮炒好既飯
鹽燒則魚
依味鹽燒則魚
即叫即燒
肉質鮮嫩美味,燒得好入味
而且啲骨好易夾出黎,適合我依類唔識食骨又鐘意食魚既人
推薦
星馬蛋黃雞翼兩隻(跟餐)
依味蛋黃雞翼
係另一必食
蛋黃味好濃
而且佢採用單骨雞翼黎燒,易啲食
又美味又易食,而且出面食肆唔易搵到蛋黃雞翼,真係推介
$150 (Lunch)
椰青
炒金邊粉(午餐)
串燒沙嗲
鹽燒則魚
星馬蛋黃雞翼兩隻(跟餐)