2023-06-01
通常Weekend同好友做完GYM🤸🏻♂️大吃牛肉的機會到了!兩條女👭🏻走進牛舞,店內撲鼻而來的牛肉香味,真的等不及開動!澳洲牛腹肉咬勁十足☑️而且嗅覺充滿油脂香。粉嫩色澤的肉片吃起來香嫩彈牙。新鮮飽滿的肉片,每一塊都吸附甘甜的湯底,剛剛上桌就馬上就被掃盤。各位海鮮控一定唔好錯過✅✅!呢度有齊大路新鮮刺身 (三文魚、鯛魚、北寄貝、帶子、墨魚、甘蝦、希靈魚同八爪魚),海鮮大口大口吃,肉質細緻,鮮味十足,讓人難以忘懷。老實說,牛肉蟹膏炒飯真係幾好吃的。粒粒分明、份量岩曬我地,而且蟹籽及蔥花好香。牛舞拼盤會搭配不同的部位,提供多樣化的口感,吃得到牛肉最原始的香氣。天婦羅炸至金黃酥脆,當中有野菜、茄子、南瓜、冬菇,外酥內嫩的,一口蔬食的鮮甜多汁。我地都算係枝豆🫘愛好者,因為係「減肥聖品」,豐富的蛋白質。岩曬我地呢D做完GYM又要吸收大量蛋白質既女孩子。