2023-08-31
今日同係附近上班既朋友食晚飯,佢話呢間餐廳性價比好高,我決定相信「地膽」既推介黎試下餐廳有彩色窗好特別,燈光微暗加上背景音樂輕聲地播放着英文歌,例如Nothing's gonna change my love for you,整體環境有情調。菜式種類有好多選擇,例如:海鮮、沙律、扒類、湯類、麵類、海鮮、甜品等等……連芝士焗飯都有!。香草薄荷醬焗羊仔扒 伴炸薯、烚矮瓜條 及燒汁($195)套餐包括餐湯、蒜蓉多士、飲品及咖啡燉蛋-餐湯我揀左羅宋湯,酸酸甜甜好開胃,而且有好多蔬菜。蒜蓉多士夠香夠脆-主菜上枱時羊香味已經飄岀!羊仔扒有三大件,都幾厚身,表面煎到焦脆,肉質粉嫩,食落有好香羊味但唔會羶,肉口感軟滑又唔油膩,配搭薄荷醬整體更加清新。炸薯又炸到外脆內軟-咖啡燉蛋(跟餐甜品)咖啡味好香,而且燉蛋又嫩滑有蛋香,估唔到兩者咁夾!。芒果折厘醬椰絲焗嫩雞 伴香橙蘋果沙律($95)雞肉真係超嫩滑又多汁,外皮焗到脆卜卜,而且帶有椰香味,好食沙律主要有蘋果同青瓜,口感爽脆又清甜。整體份量唔少。。焗釀蘋果酥盒 伴雲喱拿雪糕($50)上碟時超香肉桂味!有芒果、火龍果等不同既水果伴碟,賣相色彩繽紛好吸引。雲
。香草薄荷醬焗羊仔扒 伴炸薯、烚矮瓜條 及燒汁($195)
套餐包括餐湯、蒜蓉多士、飲品及咖啡燉蛋
-咖啡燉蛋(跟餐甜品)
咖啡味好香,而且燉蛋又嫩滑有蛋香,估唔到兩者咁夾!
。芒果折厘醬椰絲焗嫩雞 伴香橙蘋果沙律($95)
。焗釀蘋果酥盒 伴雲喱拿雪糕($50)
上碟時超香肉桂味!有芒果、火龍果等不同既水果伴碟,賣相色彩繽紛好吸引。雲喱拿雪糕下全部都係煮過既蘋果同提子乾,口感豐富,加上酥盒香脆又唔油,整體好食又有層次感
總結:餐廳環境舒適整潔,店員好親切,而且食物有質素,連甜品都好好味,好滿足既一餐,性價比好高,會再黎