2005-06-26 4 views
好多人, 包括我, 食飯最憎要排隊. 唯獨是食魚生/壽司, 都係搵"人龍店"穩陣, 因為人流夠的店, 魚生都新鮮d.上次到元氣係朗豪店, 再上次係荃灣店, 每次都扁住個咀走人. 飯硬, 又凍, 又實, 魚生瘀色, 軍艦紫菜濕到咬唔開, d壽司膠蓋滿佈手指模, 問你怕未?!如果今次唔係因為我好趕, 預20分鐘食飯, 連foodcourt果層都唔願上, 都唔會揀元氣. 此店裝修較新底, 用木椅."apm別注" menu有豆腐沙律及甜蝦沙律. 豆腐沙律的豆腐好滑, 加上胡麻醬, 蕃茄粒, $27都算ok.另2碟壽司, 一碟"東風螺軍艦"(不知正名, 樣子就是像灼熟了的東風螺), 一碟三文魚反卷. 這裡的"飯"比較正常, 與板前的差不多.希望係, 有競爭就有進步啦.

希望係, 有競爭就有進步啦.