2023-01-04 126 views
每次行過呢間滿天星都見長長人龍,但門口價錢牌都算高不可攀。因為羊群心理,前幾日見得十幾人排,就排隊一試。點知唔夠三分鐘就可入座。基本上細檯係可以直入。始終年紀大咗,肚皮唔爭氣,只能淺嘗。本身打算先食主菜,之後再試甜品。所以唯有只叫兩個主食,留肚等食甜品。因為first love 效應,所以心思思叫咗個拿破崙意粉。上碟時明顯份量大小同劇中所見有好大分別。呢碟意粉應該五啖就可以食完,趕時間食晏真係不錯嘅選擇。個汁比平時酸好醒胃,令您食慾大增,可惜份量太少,到喉唔到肺另外個碟咖哩飯同佢就明顯有分別。始終一碟加一後差不多要$200碟嘅咖喱飯,都要有啲賣點。炸蝦明顯比坊間大隻,唔係平時坊間質素。咬落去吉列漿鬆化,蝦新鮮彈牙。採用蘭王蛋嘅關係,蛋嘅顏色比平日嘅鮮色好多,打咭時確實比較吸晴。但食落同Coco 咖喱屋比較,質量相差不多,但價錢貴over兩倍。食完再叫甜品,發現綠茶味嘅甜品全部都落架。而其他available items又唔係我杯茶。唯有落去Shake Shack 買杯Milk Tea Shake 仲好。食完呢間,發覺Shake Shack 性價比真係好得多。總括來講,試一次就夠了!無咩
每次行過呢間滿天星都見長長人龍,但門口價錢牌都算高不可攀。

拿破崙意粉🍝

咖哩炸蝦蛋包飯

食完呢間,發覺Shake Shack 性價比真係好得多。

總括來講,試一次就夠了!無咩事我都係食返Coco 咖喱屋
2023-01-01
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)
拿破崙意粉🍝