2018-04-16 185 views
平時我都係落開熟蒜、蔥、芫荽、 辣椒、豉油和麻醬,今次落咗沙嗲醬,令到調味料更加香濃!酸菜鯇魚鍋,真材實料,鯇魚多火,又甜, 仲有脆肉鯇添,所以個鍋一到我哋就食咗一成飽你睇下啲魚雲同埋魚頭? 呢啲就係令到個鍋好味嘅原因。而d魚唔洗點醬鼓油都咁鮮甜!以下呢兩碟真係極品😋😋😋😋第一碟(即後面果碟)係超級推介既鵝腸,第二碟(即前面果碟)亦係非常推介既貴妃蚌。兩樣都新鮮到爆,從未食過鮮到有甜味既鵝腸,而且又冇乜肥膏。查詢後得知店主既鵝腸係好朋友嘅鵝場供應,即日送到,所以咁新鮮咁好味。至於貴妃蚌亦都係好鮮甜,非常爽口、美味, 都係果句,呢到其實冇食物需要點醬油黎食,完全享受到新鮮嘅美味牛丸痳,唔好睇佢個樣普普通通,呢度唔係食彈牙,而係要食真材實料,有質素嘅食物。你睇吓裏面? 實的的咁,係全部牛肉呀!見唔見到啲韭菜餃呀? 大大粒,皮薄餡靚,個皮真係薄唔覺食到個皮咁,只食到啖啖既韭菜包住D肉。好味!魚皮痳,都係必食,脆、香、厚度适中!

酸菜鯇魚鍋魚

以下呢兩碟真係極品😋😋😋😋
第一碟(即後面果碟)係超級推介既鵝腸
,第二碟(即前面果碟)亦係非常推介既貴妃蚌
貴花蚌、鵝腸

黑椒牛筋丸

韮菜餃

魚皮痳,都係必食,脆、香、厚度适中!

炸魚皮
酸菜鯇魚鍋魚