2018-11-03 1169 views
今日同朋友去完銅鑼灣一個活動,突然即興想入赤柱行下,於是就搭小巴入赤柱喇!難得離開市區,入到赤柱,當然要行下啦!雖然天氣有D熱,但係望到呢個無敵大海景,心情真係會靚D!行到咁上下,係時侯醫肚,講到赤柱既餐廳,呢間船屋餐廳應該好多人都聽過,亦係好多人影相既熱門地點之一。叫咗2個SET LUNCH,煙三文魚薄片配炒滑蛋,Grill Salmon Tortilla Wrap煙三文魚薄片配炒滑蛋︰煙三文魚唔算太咸,炒蛋又滑又嫩,配咗黑松露醬,非常好味。Grill Salmon Tortilla Wrap︰醬汁配上三文魚味道好夾,辣辣地幾惹味,配菜有青瓜及紅蘿蔔絲,紅蘿蔔絲切得非常幼細,配合醬汁,平時唔鐘意食紅蘿蔔既我都可以完全接受。配菜炸薯條份量很多,薯條即炸,非常香脆。