2024-08-13 193 views
雞煲食得多,走地雞煲就真係少見!走地雞嘅肉質真係特別爽甜,一般冰鮮雞真係冇得比!呢邊個雞煲同埋最低鍋都係非常出名,上次食完雞煲,今次就試吓醉雞鍋!以上等藥材醉雞鍋配上放養脆皮肉味香甜走地雞。滾好個湯底就可以落雞,煮滾之後可以先飲一碗湯,飲落啖湯滿滿當歸味,香濃鮮甜夠滋補養顏。呢度用嘅係細雞,所以唔會有一般走地雞煲完鞋口嘅缺點,食起嚟係爽甜肉脆,好好味!香煎墨魚餅👉🏻鮮甜爽口到一個點!一放入口,好似喺口裏面跳彈彈床一樣,好味到停唔到口!一般泰式店嘅蝦餅墨魚餅都要行埋一邊!封門柳👉🏻呢個部位出晒名濃郁嘅牛肉味,喺呢度就可以食到新鮮現切,質感特別嫩口,一次過滿足到口感同味道嘅享受!極正!手打三寶丸👉🏻平時我就麻麻哋食丸丸,但係手打丸就唔同呢,用新鮮的食材去做,吃起來真的特別彈牙鮮味!尤其是墨魚丸,真係鮮甜到一個點。鯪魚球丸也有驚喜,一啲都唔腥,怕腥嘅我都可以食得好happy!日本黑豚肉👉🏻切成薄片的黑豚肉,吃起來軟綿綿的,肉質好像消失的雲朵般,然後豬肉油花香飄蕩在嘴中,勁正!爽脆白鱔片👉🏻白雪雪的白鱔片,看得見的新鮮,真係見到都流晒口水!勁鍾意食呢啲大大條嘅白鱔,口感特別爽實,味道吃起來也特

爽脆白鱔片👉🏻白雪雪的白鱔片,看得見的新鮮,真係見到都流晒口水!勁鍾意食呢啲大大條嘅白鱔,口感特別爽實,味道吃起來也特別有魚味,完全不用點醬汁也能感受到當中的鮮甜!

• 滋補醉雞煲
  • 爽脆白鱔片