2019-05-28
平時食自助餐閒閒地都$400~$600,見到呢間魔膳廚房$238就食到晚市自助餐,仲唔衝去食!?呢間魔膳廚房非常易搵,個門口好多燈飾同圖畫佈置,非常吸引眼球,好像入左個魔法世界咁,連個招牌都用花草樹木裝飾左,很有心思!裡頭既裝潢都非常靚,坐位非常寬敞又舒適,空間好大,仲有獨立房間可以同朋友開Party,聚會一流!每個位都有水同濕紙巾,宜家去食晚市仲每枱客人都送〔龍蝦汁海鮮盛宴〕一客!非常高CP值!不得了外面近門口既係甜品區,有綿花糖機、爆谷機、自選甜品同飲料⋯⋯中間係冷盤前菜區,有各式沙律、新鮮水果、芝士、西湯同餐包⋯⋯另外就係主食熱盤區,熱食種類還足夠,有中西合璧,仲有泰式台式越式⋯⋯我先夾左沙律🥗同湯,沙律醬有三款:日式芝麻醬、千島醬&黑醋汁,沙律都非常新鮮,最特別既係泰式青木瓜沙律。湯係忌廉周打海鮮湯‘?’非常濃郁,質地比較杰,飲落非常重鮮味!高水準!熱食方面最食我驚喜既係個田螺焗薯蓉,薯蓉勁重芝士味,質地細滑,薯味亦特出!我比100分!其他熱食都非常高水準,相比起酒店既自助餐亦唔輸,什至覺得水準在酒店之上!每枱都送既龍蝦汁海鮮盛宴,竟然有鮑魚、青口、貝殼類海鮮、大蝦⋯⋯非常重分
每枱都送既龍蝦汁海鮮盛宴,竟然有鮑魚、青口、貝殼類海鮮、大蝦⋯⋯非常重分量!全部海鮮都非常新鮮冇腥味,食自助餐有得送咁高質素既海鮮,真係好驚喜!
甜品方面:地瓜圓、芋圓、番薯圓、小丸子⋯⋯非常彈牙有口感,配上桂花糖水加涼粉,真係透心涼!好味!
見到爆谷剛剛出爐,即刻拎左一碗!熱辣辣嘅爆谷,非常脆身,勁好味!
食完爆谷走咗去玩棉花糖,咁大個女都係第一次自己整,望住啲棉花一層一層咁卷起,好鬼過癮!整完個棉花之後,我店員仲推介我可以放啲爆谷上去做裝飾~
總體來講,呢度嘅食物質素非常之高,廚師煮每一樣食物都非常用心,又有得玩又有得食,真係可以令到心情愉快!值得一試!