2022-10-13 92 views
極尚大喜屋的意思 ,應該是極高尚的大喜吧。 人一世物一世, 最值得喜的事情, 應該是隨心所欲, 一個人的時候, 總想放任 一下,放題就是最好的放任行為。 228 蚊的放題 ,竟然是清酒任飲, 十二點食到三點, 這麼放任的放題 ,絕對不能錯過。坐低掃碼點菜, 一口氣將喜歡的食物點個遍, 不放題也不知道自己原來好大食,🤫 可以將十幾二十種食物 ,一餐 放曬落肚 ,有啲仲要叫多一次, 確實有點驚人。 點完餐 ,就去到自助區斟一壺 熱嘅清酒 ,攞一啲小食 ,然之後返返座位 ,慢慢品酒 ,食餐前小吃 ,耐心等待我點嘅大餐。😋一杯暖暖嘅清酒, 令到一個人獨處嘅時候 ,都唔會孤獨 ,仲覺得好溫暖 ,加埋精緻嘅餐前小食, 酸薑蕎頭和枝豆, 令到我胃口大開 ,放題開始。🏃‍♀️營養學家教落 ,用餐要先食蔬果 ,然之後再到肉食 ,所以我先食燒菠蘿, 新鮮嘅菠蘿 ,香甜多汁 ,越食越開胃。跟住就到刺身系列, 有超大隻嘅帶子,赤蝦 ,肥美嘅油甘魚, 海膽, 帶子容壽司 ,軟殼蟹卷 ,龍蝦沙律 ,極盡海產之鮮味。 熟食方面 ,我就叫咗黑椒蜜汁一口牛, 燒青魚 , 黃金局開邊蝦 ,脆爆鱔球,凍蝦和蛤,仲有極尚花膠盛

跟住就到刺身系列, 有超大隻嘅帶子,赤蝦 ,肥美嘅油甘魚, 海膽, 帶子容壽司 ,軟殼蟹卷 ,龍蝦沙律 ,極盡海產之鮮味。 熟食方面 ,我就叫咗黑椒蜜汁一口牛, 燒青魚 , 黃金局開邊蝦 ,脆爆鱔球,凍蝦和蛤,仲有極尚花膠盛宴, 營養豐富到爆燈。😘😘

飲飽酒 ,食足海鮮, 最後就要放慢動作, 飲杯煎茶 ,好好回味 ,認真反省, 仲有乜嘢未食 ,仲有乜嘢想試嘅未試 ,不過已經飽到唔旭得 ,下次再嚟過。😜
  • 刺身拼盤
  • 手卷