2024-09-28 229 views
🦪呢間人氣放題居酒屋,主打日本生蠔任食,佢哋嘅生蠔都係日本岡山縣北木島出產,係香港少見有供應高質生蠔任食嘅餐廳。🙆🏻‍♀️佢哋有兩款任食級數選擇,$438生蠔放題或$538特選生蠔放題,價錢貴少少嘅係包括埋任食串燒、小食、炸物,而平啲嘅就無得食串燒,其他食品項目都係一樣咁豐富!============ヽ(○´∀`)ノ♪✰特選生蠔放題 $538/位(90分鐘)❥時令海鮮湯❥喜多嬉時令懷石八品❥任食喜多嬉生蠔▫️可選原味/柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁❥任食焗蠔▫️可選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功 ❥任食時令串燒、炸物、小食 ❥牡蠣茶漬飯/手廷烏冬 ❥飲品任飲&甜品一份 🔸Sapporo生啤放題+$58🔸果酒/梅酒/燒酎/啤酒放題+$88============ヽ(○´∀`)ノ♪♡首先坐低佢會奉上海鮮湯,海鮮湯係用茶壺加火爐上,一路熱住唔會放到凍咗,飲嘅時候先斟出嚟,幾特別。湯料每日不同,今次蝦同埋蜆,都會另上俾你食埋。♡懷石料理八品非常之靚,打卡一流🥰 我都影咗好耐😌 店員介紹要順住個圈次序食:漬車厘茄、漬青瓜拌蟹肉、三文魚&帶子刺身、串燒鰻魚、大跟煮雞肉手打腸、明太子

============ヽ(○´∀`)ノ♪

✰特選生蠔放題 $538/位(90分鐘)
❥時令海鮮湯
❥喜多嬉時令懷石八品
❥任食喜多嬉生蠔
▫️可選原味/柚子啫哩/辣椒蘿蔔蓉/蔥花/昆布漬/雞尾酒汁
❥任食焗蠔
▫️可選清酒煮/蒜味/辣蒜/麻辣/芝士/冬陰功
❥任食時令串燒、炸物、小食
❥牡蠣茶漬飯/手廷烏冬
❥飲品任飲&甜品一份
🔸Sapporo生啤放題+$58
🔸果酒/梅酒/燒酎/啤酒放題+$88

============ヽ(○´∀`)ノ♪

♡懷石料理八品非常之靚,打卡一流🥰 我都影咗好耐😌 店員介紹要順住個圈次序食:漬車厘茄、漬青瓜拌蟹肉、三文魚&帶子刺身、串燒鰻魚、大跟煮雞肉手打腸、明太子芝士焗薯蓉、牛油果吞拿魚蓉他他,最後先食中間嘅蟹肉羊羹🥰

♡生蠔有六種口味選擇,我最鍾意係原味同埋柚子啫喱,生蠔好新鮮粒粒飽滿,食落好creamy,加咗柚子啫喱嘅好清新,可以食多幾粒🥰

♡焗蠔一樣有六種口味,蒜味同辣蒜係我嘅至愛🥰 焗完都仲係好Creamy口感好好。

♡任食嘅牛肉他他係必食推介!加咗特製醬汁同Wasabi,牛肉好嫩滑,我前後食咗6、7片🤭

♡味醂魚乾同埋枝豆送酒一流🍻

♡主食每人有一碗牡蠣茶漬飯或者手廷烏冬,我比較鍾意食茶漬飯,好多蠔一樣好鮮味😋 同朋友食烏冬,佢就話烏冬都好滑~

♡唔飲酒嘅朋友可以飲花茶,我哋試咗兩款冷泡花茶清清地都唔錯。
Type of Meal
Dinner