2020-06-29
超低卡無罪惡感飲品店~~~週末去咗中環大館同大舊拍拖拖 上次黎仲係冬天嘅時候 一路行一路影咗好多靚相 今次就唔同 夏天黎大館 烈日當空流到成面都係汗 真係完全一啲影相嘅mood都冇晒 喺入面兜左10分鐘已經忍唔住走人😆~~~離開咗大館之後係行返去地鐵站嘅途中我哋就見到呢一間新開嘅飲品店 係熱到出汁嘅moment 見到有凍飲買 簡直就好似喺沙漠遇上綠洲咁開心 睇一睇餐牌佢哋有5種base嘅特色茶飲 揀完base之後另選茶底好得意 而且有寫埋卡路里 好多卡路里都好低 望落非常吸引 所以我地就忍唔住買黎飲下🥰~~~日本抹茶金菊龍吐珠 :超有霸氣嘅金菊龍吐珠 味道飲落亦絕冇失禮 香香甜甜 清清淡淡 清新怡人而且又冰涼透心 簡直係消暑佳品😋~~~洛神花烏龍茶:酸酸甜甜 同樣係非常清新 飲落感覺非常爽 熱氣隨著飲品落口而慢慢消散 而且重點係卡路里真係好低 飲完完全冇罪惡感 唔會好似飲咗珍珠奶茶咁 飲完好驚自己肥😄~~~飲咗兩啖野之後我哋都有少少肚餓 就跟埋個芝士雞肉夾餅黎食 由餐廳到返返到屋企大概係15分鐘時間 個包都仲熱 食落去芝士仲係拉絲嘅 濃濃嘅胡椒同洋蔥味亦非常醒胃 唔錯 😊~~~推薦度:
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Munchies (中環)
中環荷李活道23號金珀苑地下1號舖