2022-12-06 1249 views
好耐冇幫襯過樓上cafe了,今晚放工想同朋友傾下心事,所以去左呢間旺中帶靜既樓上cafe….Cafe地方雖小,但令人感覺好warm..而且餐廳職員都超好超細心,帶給我一個家既感覺。Cafe內有電視,當然唔少得無數既桌上遊戲啦,應有盡有的。而且cafe內職員同食客都帶著笑容同歡笑聲,一踏入cafe內令人忘卻煩憂。環境、氣氛好好,除外,cafe的食物、飲品都不差呀。有多款不同的花茶、特飲等等,總有一款岩自己。可以一邊傾計、玩,一邊食同飲,人生一大快事。而且cafe既好處係任坐,不限時,價錢又十分親民。不用怕有限時用餐,呢度真係可以慢慢傾、慢慢食。飲品方面,點了蘋果玫瑰花茶,蘋果清香、玫瑰花清新,呢壺茶令人感到好refresh….好舒壓。另一杯是蘋果雪梨特飲,果味香濃,甜甜的,好好味。野飲方便,當我跟朋友花多眼亂不知點什麼主食時,職員還跟我們一一介紹每款主食的用料、調味等等,十分細心,而且又更令自己知道想揀邊一款野食。就係咁,經過推介之後,點了以下兩款小食。地中海香蒜雞柳意大利粉。蒜香跟雞柳炒意大利粉,味道好惹味,因為蒜味香濃,而且意粉都是即叫即炒,十分熱辣辣,汁醬帶點點微辣,好惹味。唔錯唔

環境、氣氛好好,除外,cafe的食物、飲品都不差呀。
有多款不同的花茶、特飲等等,總有一款岩自己。

蘋果雪梨特飲

另一杯是蘋果雪梨特飲,果味香濃,甜甜的,好好味。
地中海香蒜雞柳意粉

地中海香蒜雞柳意大利粉。蒜香跟雞柳炒意大利粉,味道好惹味,因為蒜味香濃,而且意粉都是即叫即炒,十分熱辣辣,汁醬帶點點微辣,好惹味。唔錯唔錯。
咖哩安格司牛柳粒

另一款是咖哩安格司牛柳粒意粉,咖哩是由店主自己調配的咖哩,吃起來好惹味,甜甜辣辣的,不吃辣的朋友都可以一試,呢款咖哩味令人很易入口,好香好惹味。仲配埋粒粒安格斯牛,啖啖肉,正。
Cafe內除了主食,仲有小食,真係岩曬要搵地方hea…傾計、食野既大家。
2022-12-06
$150 (Dinner)
蘋果雪梨特飲
地中海香蒜雞柳意粉