2017-10-13
今晚約咗閏蜜👭👭👯喺觀塘食放題放縱一餐!喺openrice 揀嚟揀去,見到呢間極上大瀛喜日式放題好評如潮,我哋就決定嚟試一下!👻👻一上到來已經見到好多人等位,所以建議大家最好預先book位☝🏻。等咗一陣就可以入座,呢個場好大,全層!樓底仲要好高,加上好華麗及好似宮廷嘅建築,好似置身於皇宮享用盛宴一樣咁!而座位又好舒服,一啲都唔覺得侷促!呢個真係要讚。因為平時去食開啲放題餐廳,座位都係非常逼夾,行出行入都會撞親人,好危險,但呢度一家大細老老嫩嫩來都冇問題。好!入返正題講返嘢食先,未揀嘢食,系出邊已經有大量嘅前菜,生果,壽司,冷盤,熟食,甜品,雪糕,雪條,冷熱飲品喺自助bar 可以食住先,講真,連選飲品都花多眼亂,因為有成五個大雪櫃裝咗不同類型嘅飲品,有韓國,日本等等特色野飲!淨係揀飲品都已經有選擇困難症!食物方面,基本嘅刺身、壽司、炸物、軍艦、鍋物、料理全部都有齊!呢度最特別嘅係有咖喱炒蟹&花膠炆冬菇!咖喱炒蟹,一上枱嚇親我,因為真係大大隻蟹放喺你面前,肉質鮮嫩,加上咖喱汁好滋味。而花膠炆冬菇簡直係出乎意料,每碟嘅花膠size係手掌咁大嘅花膠, 好多骨膠原嘅感覺但係又1一D都唔腥!簡直係
食物方面,基本嘅刺身、壽司、炸物、軍艦、鍋物、料理全部都有齊!呢度最特別嘅係有咖喱炒蟹&花膠炆冬菇!咖喱炒蟹,一上枱嚇親我,因為真係大大隻蟹放喺你面前,肉質鮮嫩,加上咖喱汁好滋味。而花膠炆冬菇簡直係出乎意料,每碟嘅花膠size係手掌咁大嘅花膠, 好多骨膠原嘅感覺但係又1一D都唔腥!簡直係回本之選!
仲有就係牛舌牛仔骨同有啲樓囉都係推介之選,全部都係牛味濃度,肉質鮮嫩,我呢個牛魔王食到唔停得口!舔舌指數係10!
而刺身壽司全部都係好新鮮,好鮮甜。
食到飽飽之後到甜品時間,甜品已經有好多選擇:有豆腐花,牛奶布甸,啫喱,自助軟雪糕乳酪,可以自己不停加好多款topping 上去,韓國蜜瓜雪條,mega朱古力脆皮雪條,連懷舊嘅孖條雪條都有,真係要帶多10個肚嚟先裝得落!
員工服務態度都好好,好快手落單同執碟,一張單都無漏,我哋兩個食得好開心!
下次一定會同埋一大班朋友再嚟擦過!😋😋😋😋