📍Fulum Palace #FulumPalace
🇭🇰香港柴灣康民街118號康翠台商業中心6樓
🇭🇰6/F, 118 Hong Man Street, Chai Wan, HK
人均消費: HKD220
味道: 👅👅👅👅
賣相: 👀👀👀👀
價格: 💰💰💰💰
環境: 🌹🌹
服務: 👨🏻👨🏻
性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率: 🔆🔆🔆
本來想去柴灣另一家酒家,誰不知關咗門😅因為爸爸生日,唯有去富臨食🙈不喜勿插🙇🏻♂️🙇🏻♂️🙇🏻♂️
恆生咭有折扣優惠,6人餐有7餸1湯1飯1甜品,盛惠HKD1188,好抵食!
⭐️#頭抽走地雞
個餐本來係乳豬半隻,不過我哋要求改做頭抽走地雞😅其實隻雞似油雞多啲,不過味道唔錯!雞好似封過咁相對較乾身但不失油香,肉十分之滑!
⭐️#果皮蒸六頭鮑魚
係大蓮鮑,不過真係有六頭大!果皮唔多所以啱我食,大隻超爽口!鍾意佢原隻唔起肉蒸,原汁原味!
⭐️#瑤柱竹笙燴燕窩
本來興趣不大,但食咗啖就有少少停唔到口,竹笙比較細,但瑤柱都幾多下彌補下口感,燕窩就唔係好覺有🤣不過味道濃,幾厚幾有口感
Ⓜ️#蠔皇黃玉參扣金錢
海參本身唔係我杯茶不過都要試下嘅😆海參同冬菇都扣得好入味,海參口感不錯,不過我覺得個汁有啲杰得濟
💯#碧綠炒龍躉球
依個真係喜出望外!魚肉似係拉過油或者煎過先再炒,上菜金黃色配翠綠色嘅西蘭花都幾養眼!龍躉球本身好夠味唔洗蘸醬,有封煎嘅感覺,而入面肉嫩!西蘭花勁脆勁靚!成碟都好好味!
💯#清蒸龍躉頭腩
蒜蓉蒸頭腩一向係我屋企喜歡食嘅菜之一,整得好好,食得好滿足!蒜味好香,超大條,條骨有成3隻筷子咁粗,啲肉係超級滑,唔洗5分鐘就食晒成碟,之後仲加多一碟!
⭐️#極品燒鵝皇
燒鵝幾正喎,皮薄但脆口,肉質幾嫩,食落有少少肉香,明爐食唔錯!
Ⓜ️#高雲火腿片扒翡翠
本身個菜連上湯好好味,不過個火腿有啲濃濃哋
⭐️#櫻花蝦海皇炒飯
雖然見唔到櫻花蝦,不過我唔介意😂你話海皇有咩我唔知,淨係知有好多好多乾瑤柱,加埋芥蘭粒好正!食飽飽都要食多碗!
雖然話係6人餐,但我哋9個人都食淨好多嘢!打包返去第二日又有餐食,抵!
#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkeats #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodbloger #foodblog #hkfoodblog #hkfood #chinesefood #chaiwanfood #chaiwan #相機食先 #柴灣 #柴灣美食 #MFJ柴灣