2024-02-04 282 views
話說2月4日響銅鑼灣香港大球場睇完波,因為牙肉腫痛上火,咁就同老婆去咗呢度食碗粥,坐低叫咗兩個粥同蘿蔔糕,食到一半見到張餐牌原來綠荳沙,但食完碗粥同蘿蔔糕之後已經幾飽,再食唔落其他,之後一心唸住叫個綠荳沙外賣番屋企下吓火,第一次隱約聽見廚房入面同阿姐講話無,之後以為阿姐無咗件事因為幾分鐘都未到,再隔多一陣唸住埋單同阿姐講仲有個外賣綠荳沙未到,之後有個阿姐扮儍行埋嚟話無凍,得番熱嘅綠荳沙,我同老婆confirm佢講咗幾次一定係講緊綠荳沙!咁無耐接受個熱嘅唸住番到屋企都變凍啦,點知攞完個外賣搭緊巴士途中望一望個碗居然係”紅”荳沙嚟!有無搞錯!一碗十幾蚊嘅綠荳沙都要搞到咁唔老實,變相靜靜雞迫人要個紅荳沙!賣晒咪話賣晒囉,夾硬整個紅荳沙落去唔係嘛?!真係以後唔駛旨意再幫襯!!!無下次!!!
綠荳沙變紅荳沙
2024-02-04
$50 (Dinner)