2024-04-11
上個星期去咗觀塘鱷魚恤中心嘅極尚大喜屋食日式放題,真係食到好滿足呀!自助區有好多冷盤、飲品可以任拎,仲有自家製冷泡茶!出面仲有章魚小丸子同蒸點心拎,好好味呀!章魚小丸子外脆內軟,蒸點心選擇多,有蝦餃燒賣小龍包,味道都可以,幾唔錯😋要介紹一下放題必食係刺身,全部都新鮮鮮甜,各式刺身應有盡有,我最鐘意三文魚刺身、甜蝦刺身!唔只各種新鮮刺身,仲有豐富既海鮮,大大隻蒸生蠔、醉鮑魚等等。醉鮑魚肉質鮮嫩多汁,配上獨家醉香醬汁,絕對令味蕾感到無比滿足。蒸生蠔份量十足,好香蒜味,幾隻幾隻咁order!仲有蟹黃拌麵,以鮮嫩既蟹黃拌滑嫩既麵條,口感豐富,味道鮮美,太正!呢到當然唔少得一系列壽司、串燒、日式一品料理等等。創意卷物既用料非常豐富,啖啖足料!小食方面,有避風塘魷魚圈,香脆可口;串燒就最愛雞軟骨、牛舌等等,都係每次必點。一品料理緊係要試下炆花膠,真係滿滿骨膠原,調味又幾好,同埋呢到一定要食既燒榴槤!亮點之一,不停order哈哈最後緊係要食甜品,有好多雪條、雪糕選擇,一定要食既緊係有Häagen-Dazs雪糕,都係任食!呢個放題真係味蕾既最大滿足,快啲嚟一齊享受呢個超值嘅日式放題啦!#觀塘鱷魚恤中心
要介紹一下放題必食係刺身,全部都新鮮鮮甜,各式刺身應有盡有,我最鐘意三文魚刺身、甜蝦刺身!唔只各種新鮮刺身,仲有豐富既海鮮,大大隻蒸生蠔、醉鮑魚等等。 醉鮑魚肉質鮮嫩多汁,配上獨家醉香醬汁,絕對令味蕾感到無比滿足。蒸生蠔份量十足,好香蒜味,幾隻幾隻咁order! 仲有蟹黃拌麵,以鮮嫩既蟹黃拌滑嫩既麵條,口感豐富,味道鮮美,太正!
呢到當然唔少得一系列 壽司、串燒、日式一品料理等等。創意卷物既用料非常豐富,啖啖足料!小食方面,有避風塘魷魚圈,香脆可口;串燒就最愛雞軟骨、牛舌等等,都係每次必點。一品料理緊係要試下炆花膠,真係滿滿骨膠原,調味又幾好,同埋呢到一定要食既燒榴槤!亮點之一,不停order哈哈
#觀塘鱷魚恤中心 #極尚大喜屋 #日式放題 #自助餐 #冷盤 #飲品 #食物分享 #美食推薦 #觀塘美食 #香港餐廳