2024-06-19
今日特登出黎旺角食呢間非常之正宗既韓國餐廳。由韓國人主理,主打食燉雞。韓國燒肉、燒雞、人嵾雞就食得多。墩食真係第一次食!餐廳環境都幾大,坐梳化位又舒服又闊落。當日黎到唔係好多人,我地仲可以揀窗邊位坐😚店員先送上三款前菜,泡菜新鮮小辣。大豆芽菜爽脆,麻油味香。青瓜就正常質素啦。主菜我地揀咗豬手芝士燉雞(無骨($278),可以選擇唔同既辣度🥵我地就無揀咗小辣,唔係好辣。一大盤份量足夠3-4人食。材料都好豐富,無骨雞肉大大件,份量好多!豬手切成薄片,肥瘦均勻,好入味!薯仔、紅蘿蔔煮到好腍。醬汁屬於好濃郁果種,配搭埋芝士一齊食好夾!擺最底既冬粉索曬D醬汁,入曬味又滑溜。食曬又唔會覺得好肥膩,冬粉仲食到唔想停😂第一次食覺得相當唔錯!好適合同朋友或者屋企人一齊享用。中午都提供多款午餐,都幾抵食,lunch time又一好去處🙂↔️
食曬又唔會覺得好肥膩,冬粉仲食到唔想停😂
第一次食覺得相當唔錯!好適合同朋友或者屋企人一齊享用。