尋晚突然好想食類似酸辣米線既野但又唔想太濃味食完太口渴,就搵下邊度有無味精既呢類粉麵😅俾我搵到呢間主打真材實料無添加既紅薯粉專門店 (如果無記錯應該咸豐年前係紅磡食過一次覺得味道正常🤔)我叫左一個上湯炸醬酸辣拉麵配蘿蔔同豬心(少辣少麵)~碗麵好快就黎到,望落幾清淡,但D炸醬撈勻之後都幾辣😅飲得出唔係味精味,不過隻辣個人認為偏向似豆瓣醬果種辣,唔太香亦完全唔麻,我自己就一般啦有四舊大大件白蘿蔔,夠淋而且清甜無渣👍豬心份量都唔少,爽口,唔錯(如果有豬潤就好啦,應該都會好出色!)雖然我叫左少麵(其實我覺得應該無少到),因為我食左一半都仲有好多。。。。。但佢既拉麵幾特別,爽口彈牙幾好食😮第一次食呢D酸辣係跟拉麵,估唔到又幾夾👍雖然隻辣唔係我杯茶,不過真心抵食,而且佢主打健康,可以一試~

碗麵好快就黎到,望落幾清淡,但D炸醬撈勻之後都幾辣😅

有四舊大大件白蘿蔔,夠淋而且清甜無渣👍

但佢既拉麵幾特別,爽口彈牙幾好食😮
第一次食呢D酸辣係跟拉麵,估唔到又幾夾👍

2021-05-31
$37 (Dinner)
  • 白蘿蔔
  • 豬心