2024-01-02
ෆ⃛ 薄荷葉泰國菜 ෆ⃛又係一間食過幾次嘅泰國菜,有outdoor 位置裝修同燈飾都有特色的🌴仲有個projector 播住泰國嘅歌好有氣氛🎼♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ 冬陰公湯 $108(s)♪ 係泰國菜必嗌之一٩ ۶整體口味好平衡,唔會偏向特別酸或者辣,仲有海鮮同菇菇配料🌶️ ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 泰式檸檬魚 $168 ♪ 原本想嗌明爐烤魚但店員推薦我哋嗌呢個仲好食😹🧚🏻♀️ 證實係冇介紹錯的!魚肉鮮嫩冇乜骨連同下面嘅生菜食落酸辣清脆ლ ლ)ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 冬陰公炒飯 $128 ♪ 連炒飯都係冬陰公味的🫑調味同香氣非常足夠,仲有蝦仁魷魚同菇菌♪(´ε` )ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 青咖哩雞 $118 ♪ 雞肉份量都唔少,仲有小茄子食落爽脆但咖哩偏稀同椰奶味比較重🍼ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿ / 5 青檸梳打 $38 ♪ 重口味嘅泰國菜配上超fresh的薄荷青檸,涼爽解渴🧊ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5✎ 總
冬陰公湯 $108(s)♪
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5
泰式檸檬魚 $168 ♪
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5
冬陰公炒飯 $128 ♪
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5
青咖哩雞 $118 ♪
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿ / 5
青檸梳打 $38 ♪
重口味嘅泰國菜配上超fresh的薄荷青檸,涼爽解渴🧊
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5
✎ 總括:環境好有氣氛的,食物味道都好喔🧚🏻♀️
✼ 加一服務費✔︎
ෆ̈ 薄荷葉泰國菜 (元朗)
✇ 地址:元朗安駿里2號怡康大廈地下12-13號舖