2022-08-19 813 views
大圍最難約嘅中菜館,米芝蓮推介,唔預約都冇機會食到丫,但可惜我係唔係黑仔呢,點解同我期望嘅有出入🧐🍽招牌勾魂叉上菜嘅時候,侍應會再用火槍燒過,再另上一碟秘製醬汁,我食到裏面係有陳皮,個醬係幾特別,叉燒大大舊,肉質鬆軟嘅,但未去到神級🍽意大利黑醋肉排呢個真係普通到唔普通,只係一碟醋味炸豬肉😑🍽甜梅菜竹笙蒸茄子🍆呢個菜就第一次食,建議三樣夾埋一齊食,個味道同口感會更好🤣,如果唔係就⋯⋯🍽薑米蒜香籠仔蒸蟹飯🦀原隻蟹蒸飯,飯乾身,粒粒分明,蟹有蟹膏,撈飯一流,d飯吸收晒蟹嘅精華🍽豉油王鮮鵝腸黑麻麻,冇香味,個汁勁咸,劣👎🏻🍽香濃腐乳炒蝦球伴西蘭花🥦🦐蝦夾腐乳原來都幾好食,咸香味加蝦夠彈,爽口坦白講,今次嘅體驗真係令我好失望😔,每個餸菜都冇令我覺得佢係值呢個價錢同時間去等,可能真係我黑仔,果日個廚師係頂更呱😏

🍽招牌勾魂叉

🍽意大利黑醋肉排

呢個真係普通到唔普通,只係一碟醋味炸豬肉😑

🍽甜梅菜竹笙蒸茄子🍆

呢個菜就第一次食,建議三樣夾埋一齊食,
個味道同口感會更好🤣,如果唔係就⋯⋯

🍽薑米蒜香籠仔蒸蟹飯🦀

🍽豉油王鮮鵝腸

黑麻麻,冇香味,個汁勁咸,劣👎🏻

🍽香濃腐乳炒蝦球伴西蘭花🥦🦐

蝦夾腐乳原來都幾好食,咸香味加蝦夠彈,爽口

招牌勾魂叉
甜梅菜竹笙蒸茄子