(Non-member)
2008-06-25
住沙田既我星期日(2008/06/22) 打算搵間日本野食, 見食評唔錯, 就去一試;book 左檯都o向出面等左半粒鐘, 又見到好多人walk in; 但係個reception都好老實話: 要等成個鐘架, 最後我入場時, reception 已經話俾D walk in 既人聽唔好等喇, 下次黎過 (佩服佢地唔憂做)排緊隊時, 已經簡定食乜, 同埋落左單, 所以一坐低好快就有野食我叫左: 1. 馳名三文魚壽司 -- 係有7吋長, 但薄到大風D吹起, 飯又硬, 唔掂 2. 馳名鰻魚壽司 -- ok夠厚夠長, 但燒得唔掂, 塊皮好'韌' 3. 什菜牛柳粒 -- D牛肉'乸'到超林, 同無哂味, 加D爺菜同芽菜, 唔掂 4. 串燒牛舌 -- ok5. 雞軟骨腸 -- 似深圳D雞肉腸串燒6. 蟹粥一煱 -- 一絶!!! 打算攞黎做主菜啦, 點知原來係一煱: 蛋花, 葱, 同小量蟹肉絲 (即係好似酒樓蟹肉伊面個D蟹肉絲咁多多) 加米 同水; 冇味食完之後極失望, 即走, 食左半粒鐘, 多謝$200P.S.: 我個人唔算太高
我叫左:

4. 串燒牛舌 -- ok
5. 雞軟骨腸 -- 似深圳D雞肉腸串燒

食完之後極失望, 即走, 食左半粒鐘, 多謝$200

P.S.: 我個人唔算太高要求, 但係做間餐廳都俾個心出黎, 我去茶餐廳都會俾杯茶你飲下; 而木屋呢間所謂日本餐廳, 只係會俾杯滾水你飲 (或者我誤會, 其實呢D水係日本空運到港既), 可想言之, 佢地有幾專業~
$100 (Dinner)
  • 全部都係極品