2022-07-24 120 views
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (偉華中心) 星期日嘅🐮牛大人5點入座已經好多人,連自助區都要排隊。我哋揀咗✨澳洲極上和牛 120分鐘吃到飽套餐(19:30前埋單 $278;假日附加費$10)。得呢個套餐有跟每人兩粒澳洲M9和牛牛丸咋。🥢台灣鳳梨雞鍋除咗有半隻雞之外仲有唔少魚乾仔。雖然🍍鳳梨嘅味道唔明顯,但味道鮮甜,配搭肉類同蔬菜都好夾。🥢北海道十勝豚🥢澳洲和牛M5牛肩卷我哋每種肉都叫咗嚟試,最後得呢兩款會encore🤔。十勝豚口感軟嫩,仲有啲天然豬肉甜味,喺邊爐豬嚟講質素超高😍。和牛M5牛肩卷肉味勁香,油脂唔多。🥢章魚珍珠漿🥟餃類、漿類質素都好高🤩。呢款極鮮甜又有超多花枝粒,比起平時食開嘅墨魚滑濃得多。🥢台中仙草凍每位可以揀一杯Haagen Daz雪糕/一碗仙草凍。仙草滑溜清香,加埋配料口感豐富。一人一碗啱啱好😋。🥢撥雲霧見 蓬萊仙島 $68果味濃郁,口感清爽。啤酒花苦味幾出,有啲回甘。但隨住打邊爐溫度上升,會變得越嚟越苦😇。
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (偉華中心)

🥢台灣鳳梨雞鍋

🥢北海道十勝豚