2024-07-26 233 views
燈籠滷味系一間充滿台灣夜市風情嘅餐廳,餐廳裝修風格獨具特色,彷彿將台灣夜市嘅熱鬧氛圍搬入店內。近門口位一排紅色燈籠勁吸睛,牆上霓虹燈裝飾好似夜市咁嘅場景,真係打卡一流。佢哋嘢食都好豐富,皇牌小吃優惠套餐仲要好抵食,50蚊可揀三款小食。我哋揀咗台式香蒜腸、奶油芋泥肉鬆起司蔥抓蛋餅同埋甘梅香脆地瓜條。台式香蒜腸香氣四溢,蔥抓蛋餅外酥內軟,口味豐富,甘梅香脆地瓜條好高質香口。最鐘意佢哋個自選滷味,可以自由配搭滷味同米線或者其他粉麵。我揀咗米線、鵪鶉蛋、花枝丸、大豆皮和白蘿蔔。米線吸收咗滷汁嘅精華,口感滑嫩,鵪鶉蛋滷得入味,花枝丸Q彈,大豆皮口感好好充滿豆香味。而朋友揀咗台灣王子麵、花枝丸、蹄膀、白蘿蔔和通菜。尤其係蹄膀啖啖肉,非常推薦!

最鐘意佢哋個自選滷味,可以自由配搭滷味同米線或者其他粉麵。

我揀咗米線、鵪鶉蛋、花枝丸、大豆皮和白蘿蔔。