2024-10-07 207 views
一直好想買個特別嘅生日蛋糕,網上比我發現到這間《賣撻My Tart》~最近推出咗一款名為{堅果之后。夏威夷果仁撻}!啱晒我同屋企人,因為我哋就係果仁控!佢仲要係選用被認為果仁界,最高級別嘅夏威夷果仁!!因為成本貴,坊間真係好少用夏威夷果仁去製作甜品,所以我見到之後,二話不說立即訂購!原來店舖就位於鄰近石門站的達利廣場,店主知道我是用來慶祝生日,更有心思哋替我寫上生日牌,十分窩心!|呢個撻真係超級好味,一共有12層,底層撻殼香脆,而內裏的海綿蛋糕、粒粒夏威夷果仁、多款口味忌廉等,食落去的層次感真係無法形容,既Creamy又有咬口,屋企人都讚不絕口呢!而取餅附送的保溫袋,選用紅白藍設計,體現香港情懷,呢個又係要讚👍🏻