2023-05-14
呢間位於油麻地既日糸文青cafe,門外有兩張長木櫈,配上摩洛哥地磚,行休閒文青風,打卡一流📸️餐廳則以簡約風格為主。店內位置不多,但感覺很舒適。餐牌上可選擇的款式不多,但每款都很吸引😋😋味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉🦀🦀$128蟹膏蟹肉蟹籽份量很足,連埋紫菜同忌廉汁撈勻後,可以每啖麵都食到很Creamy又鮮既蟹味,口感相當豐富。扁意粉質地厚身,軟硬適中,配合起來,必然會令人食過番尋味🤤龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬🦞🦞$128烏冬用木製碗裝,入面有爽口彈牙既大蝦🍤,配埋半個牛油果🥑,賣相好吸引。而自家製龍蝦湯則用迷你水煲裝住保温,分開上,好cute cute😝 龍蝦湯味道鮮甜濃郁,估唔到配埋牛油果會咁match。惟一美中不足係烏冬偏腍,如果麵質可以再硬多少少會更好。海鹽忌廉朱古力🍫飲品賣相好靚,海鹽唔會令佢太咸,朱古力亦不算太甜,兩者配合起來反而帶出一種好fresh 既感覺。Matcha Latte有好可愛嘅熊仔拉花。奶泡打得幼滑,苦甜適中。👅味道:4.5/5🌹環境:4.2/5💰性價比:4.5/5
味噌蟹醬蟹籽蟹肉扁意粉🦀🦀$128
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬🦞🦞$128
海鹽忌廉朱古力🍫
Matcha Latte
有好可愛嘅熊仔拉花。奶泡打得幼滑,苦甜適中。
👅味道:4.5/5
🌹環境:4.2/5