2021-02-21 843 views
有屋企人提議入元朗遊下車河,遊完之後緊係要搵野食醫飽個肚,已經好耐無在街食晚飯,屋企人就提議揸車入黎食泰國野!地方雖然好偏僻,但環境好有泰國風味,由於是即興決定,所以無訂位😔點知真係無得walk in,但老細好好,當晚係6:15就同我地講,你地一係在出邊等一陣,如果客人仲未黎,就安排我地入座,點知好好彩!等左10幾分鐘之後,就安排我地入座!要超級感恩食到一餐好好味的晚餐,所有食物都熱辣辣😋第1️⃣樣上枱食物是豬頸肉,夠熱,個醬汁好正!第2️⃣樣係炒飯🍚同生菜包,生菜包除左顏色略欠吸引之外,味道很好!炒飯就較為普通第3️⃣樣鹽焗烏頭🐟,而個真係要講!好好味!!!魚質好滑,又無青草味,唯一要扣分的係,中間有少少唔熟,但都離骨,不過見到有少少血!但都好好味!最後上菜的竟然係蒜蓉包🤣🤣🍞,蒜蓉包外脆內軟,配埋個黃咖喱醬同青咖喱醬,超級好食!

要超級感恩食到一餐好好味的晚餐,所有食物都熱辣辣😋
第1️⃣樣上枱食物是豬頸肉,夠熱,個醬汁好正!
燒豬頸肉
生菜包