2024-07-07 262 views
朋友話每次搭車經過都見到呢間店嘅招牌,想試好耐,好啦🤗,今日就同佢上嚟試吓;店舖位於油麻地,喺油麻地MTR C出口行幾分鐘就到,搭𨋢上2樓唔使等,上到去已經見到幾乎滿座,好多人幫襯😎店舖環境闊落,雖然滿座但一啲都唔迫,店員人數充足,而且好Nice👫一坐低,我哋已急不及待睇吓有咩食,店舖用QR code落單,十分方便,而且唔使等好耐就已經有得食🥳📝我哋order咗以下食物:💁‍♀️蟹膏蕃茄湯檬$90- (💁‍♀️另加蟹膏$20-)見到好多人都有order呢款,所以跟住叫😆,碗湯檬好大碗,入邊好多材料:有半個大蕃茄,豬紅,豆卜,芽菜等等,仲有一大塊蟹膏🤩,蟹膏味道非常濃郁,好特別好好食,所以我哋另加多咗一件 ,一人一件唔使爭🙂‍↔️💁‍♀️肉鬆軟包$48.00-呢個我極度推介😍,本身同朋友掙扎緊究竟叫發包好定軟包好,後來我哋決定緊軟包,係因為怕發包太硬,我哋要咬好耐😂;肉鬆配軟包,超!級!好!食!肉鬆多到就嚟跌出嚟,配埋青瓜,紅蘿蔔絲,非常清新😝💁‍♀️越南香茅雞翼5件$38-上枱時熱辣辣,香茅夠晒入味💁‍♀️米紙蝦卷2件$50-呢款朋友嚟到就話一定要叫,佢好鍾意食,上枱時用葉包住,食之前拆開,入邊又

📝我哋order咗以下食物:
💁‍♀️蟹膏蕃茄湯檬$90- (💁‍♀️另加蟹膏$20-)
💁‍♀️肉鬆軟包$48.00-
💁‍♀️越南香茅雞翼5件$38-
上枱時熱辣辣,香茅夠晒入味
💁‍♀️米紙蝦卷2件$50-
呢款朋友嚟到就話一定要叫,佢好鍾意食,上枱時用葉包住,食之前拆開,入邊又係好足料,有扎肉,大大隻蝦,仲有香料等等,重點係,又係大大件,我朋友開心死🤣,特別醬汁我哋配咗自家醬汁,入邊有花生醬,酸白蘿蔔等等,好開胃

而飲品方面我哋order咗:
💁‍♀️牛油果沙冰$35-
朋友話想試好耐,好好飲,好似奶昔咁,唔會好似甜
💁‍♀️可樂$9-
正常罐裝可樂,因為當日太熱,一坐低我已經話要飲可樂🤭

甜品我哋都叫咗唔少🤭,包括:
💁‍♀️榴槤糕$10x2=$20-
超重榴槤味,100分😆,仲有少少榴槤肉喺入邊
💁‍♀️芒果糕$8x2=$16-
感覺大概好似芒果布甸咁
💁‍♀️馬豆糕$8x2=$16-
正常,不過要讚嘅係唔係太甜,亦唔會太晏
💁‍♀️芒果糯米卷$38-
大大天芒果肉包住喺入邊,一口咬落去,大大嚿芒果,正!
本身想叫斑斕綠豆糕,可惜太搶手,我哋太遲嚟,已經賣晒🥲

一定會再嚟食👍,下次要試吓法包🥖同斑斕綠豆糕
2024-06-25
Type of Meal