2021-01-15 1129 views
呢間睇食評話,佢如果摘星嘅話就會好難book位;睇好耐,睇照睇餐牌,我一睇呢一句就決定去啦。😅後尾上網睇返係三星廚師開嘅,當日食完個感覺係非常好。總之個心決定會去第二次嘅,對我來講已經好高質。(選擇餐廳嘅時候盡量睇唔同渠道既食評,但唔係認真做功課個種,可能係失眠等天光、飲住酒睇既娛樂、放狗hea時間、急住選擇要快啲決定,快睇個種......對我黎講,食物係緊要但都睇埋成間野服務正唔正常;食物講到幾好都無用,如果講話服務太差就唔會選擇,大佬呀行為最少似返個人啦個種)前菜好味,唔記得係咩source配帶子粒。好味鵝肝醬,份量幾夠。但係個人仲係呆下呆下,一啖一啖咁食,冇咩特別感覺。因為又係宿醉,但點都要去嘅。呢啲好餐廳係冇得Walk in。平時book咗就算唔太舒服我都會照去;更何況呢個係碌咗你卡先既。(我幾欣賞咁樣,因為人哋真係預留材料同埋個位比你;唔想因為個人問題no show害人,最少收返個本呀)咬咗第一啖個包成個人醒咗,叮一聲咁;超好味呀!我原本仲怕呢種硬包我唔係咁鍾意,佢呢度係薄脆一層入邊係好軟既,麵粉味又香。我唔係一個鍾意食麵包嘅人,同埋我好怕麵包呢種比較難去預計卡路里嘅澱粉質。

(選擇餐廳嘅時候盡量睇唔同

前菜好味,唔記得係咩source配帶子粒。

咬咗第一啖個包成個人醒咗,叮一聲咁;超好味呀!
我原本仲怕呢種硬包我唔係咁鍾意,佢呢度係薄脆一層入邊係好軟既,麵粉味又香。我唔係一個鍾意食麵包嘅人,同埋我好怕麵包呢種比較難去預計卡路里嘅澱粉質。就算之前好食極嘅包,我可能都係咬兩三啖就算。呢個竟然食淨一舊,食淨一舊因為我開始覺得有少少飽😂。如果我唔留肚可能食唔到main。

油我就冇咩感覺,只係點好少,怕肥。下次會叫佢倒少啲俾我,費事浪費。

好味,但係唔係煎到魚皮脆嗰種;source都同魚夾。食緊個魚嘅時候我覺得已經飽咗。

跟住個女侍應捧住盤肉向我嗰個方向走,同埋拎到黎我面前。我即刻話我淨係叫咗魚炸,跟住佢再講返話係包埋嘅。因為我嗰陣時受「驚嚇」,我已經飽咗點食咁大兜肉;同唔記得咗,大家講返同睇返先見到原來有包埋牛既。(咁嘅價錢有兩個肉嘅主菜係少見)原來佢拎過嚟係想比我影吓相嗰種,嚇死我咩🤣🤣🤣因為我已經飽咗。

有食到一半,伴菜都好特別。特別係在於有別法國菜常有既伴菜😅。我應該加佢個粽既,咁多啲南美元素,但知自己一定食唔晒。下次有人同我一齊食先加啦。

甜品好甜,我唔鍾意甜野,有樣樣了少少黎試下就算。

普通

非常欣賞佢裝收據同找錢既信封仔,好有巧思,仲有講明係再造紙整既。返去即種左,睇下成唔成功😆
1907 views

兩位serve我既女侍應同receptionist都非常有禮,同佢地會笑得好warm。有別於標準超高水準服務,呢度我覺得高,但再warm啲咁。全英文,唔見有本地人侍應(當日當餐)但我無book chef table,真係冇認真睇;後來睇返先知佢係玩omakase式既,我就貪快食到就book普通檯。呢間食完當下已諗住再黎,呢間真係有硬星既感覺。

同埋我1月14號,再諗住上網book佢平日lunch,睇睇下見到佢出咗情人節嘅餐單。我諗住book已經full左🥲