2021-04-24
今晚同契媽同契媽朋友一齊黎到時代廣場既呢間主打食片皮鴨既鴨大哥因為訂左位既關係,一去到就可以入座嚕,安排左一個圓卡位,都幾唔錯坐低之後店員就問我地飲咩茶,我哋叫左香片同人蔘烏龍,我飲人蔘烏龍,有回甘嘅味道唔錯$288半隻片皮鴨,片皮鴨片得幾好,係一塊皮連少少肉, 而啲粉皮亦都有蠟燭仔喺下面熱住,但係塊粉皮有發粉味,我覺得麻麻地$168和牛叉燒幾好食,佢係用和牛做到好似叉燒咁嘅樣,配有烤蒜頭,啲蒜頭係甜嘅同啲和牛一齊食幾好食😋$178避風塘生蠔,唔太特別$168荔枝山楂咕嚕肉超好食,酸酸甜甜好開胃,配料有荔枝紅椒,啲荔枝好似新鮮荔枝咁好食,咕嚕肉彈牙$138蜆蚧煎釀唐生菜膽煲,有鯪魚肉釀喺唐生菜膽,做法幾新鮮,有創意$368黑松露XO醬龍蝦粉絲煲,龍蝦肉新鮮彈牙,啲粉絲先係重點超好食,啲粉絲係橙色嘅甜品叫咗柚子糕,食到飽飽濟濟食呢個柚子糕幾好嘢食係好食嘅,但係服務就麻麻哋,啲店員都好少主動幫你收碟
$178避風塘生蠔,唔太特別
甜品叫咗柚子糕,食到飽飽濟濟食呢個柚子糕幾好
嘢食係好食嘅,但係服務就麻麻哋,啲店員都好少主動幫你收碟