2022-08-09
朋友話係佢食過數一數二好食既火鍋 平時成日食佢地集團既楚撚記 已經好中意 今次終於都試埋佢地既火鍋~質數真係好好呀🥰😍蜂巢豆腐白湯鍋 ($160) / 一品酸菜白肉鍋 ($160) 雙拼 +30 即係Total $190個人中意蜂巢豆腐白湯鍋多D~真係好似無老鍋既湯底咁 有蜂巢豆腐同鴨血 ~同埋仲有原條人蔘架 😳好似好補咁 開始落野食之前真係要試左個湯先! 酸菜白肉鍋都正真係個酸味有D太出 會蓋左野食既鮮味 如果係用來食米線咁就一流🤣美國桶蠔 ($186)雖然貴左D 但一上碟即刻覺得好抵! 每隻都勁肥大!! 仲要有4隻 😳 入面係爆漿架 中意食蠔既真係必試呀🥰 只要淥一淥仲有外熱肉凍既感覺 好正😋創意午餐肉菜甫餃 ($42)呢個好正好驚艷! 第一次食午餐肉整既餃 入面仲加左菜甫好有咬口😳😳 丸都好特別好好食~我地叫左法式龍蝦湯爆漿牛 ($59)/ 流心咸蛋黃豬肉 ($59) / 蟹籽手打蝦丸 ($49) 最好係全部都有得叫半份~就算少人來都可以試多D野!😋香蒜粒炸魚皮 ($59)炸得勁香脆 同埋勁香蒜味!!!! 覺得係我食過咁多間火鍋店中最出色既魚皮😳腐竹雞蛋糖水沙冰 ($38)呢個真
美國桶蠔 ($186)
創意午餐肉菜甫餃 ($42)
香蒜粒炸魚皮 ($59)
腐竹雞蛋糖水沙冰 ($38)
呢個真係必叫~但原來最尾佢都會每人送一杯🤣 個腐竹雞蛋糖水唔會好似平時糖水鋪既咁甜 唔知係咪因為變左沙冰既關係? 配埋打邊爐食真係好正呀🤤 必點!!!