2021-10-11 96 views
係OpenRice 見到呢間餐廳清一色好評都半信半疑 試過真係覺得佢哋實至名歸😆 餐廳有四人座位同吧枱 吧枱可以欣賞到廚師為你準備食物 所以我哋今晚就揀咗坐吧枱🤟🏻 坐低之後店員會為你解釋黑板上既Today’s Special 非常細心👍🏻我哋今晚就食咗以下幾款西班牙菜式:1. 松露蘑菇可樂餅 呢個真係推介大家一定要試下 香脆嘅可樂餅一咬開 係滿瀉既蘑菇餡料 有淡淡的松露香味 超邪惡👅2. 魷魚可樂餅 同松露蘑菇可樂餅一樣 餡料取而代之嘅係黑卒卒嘅魷魚 同樣非常濃味好食🦑3. 西班牙壞蛋薯條 香脆既幼薯條上面放咗兩隻燶邊太陽蛋同西班牙臘腸😍 撈勻一齊食 薯條沾滿蛋汁 超級香脆好食😋4. 西班牙蒜油蝦 估唔到有成10隻蝦 蝦肉新鮮彈牙🤤 沾滿蒜頭嘅香味 多士沾上蒜油食 極邪惡🤫5. 西班牙海鮮飯 又一必食推介🤩 係近期食過最好食嘅西班牙海鮮飯 即叫即製大約要等15分鐘😉 飯嘅口感啱啱好 唧左檸檬汁 撈勻飯粒食調味啱啱好👅 面頭嘅海鮮唔會好乾 而且仲好新鮮好好食😋6. Churros 食咗咁多咁好食嘅主菜點可以唔試吓呢款西班牙甜品呢🙆🏻‍♀️ 香脆嘅churros 配上朱古力醬同雲呢拿雪糕

我哋今晚就食咗以下幾款西班牙菜式:

西班牙壞蛋薯條

西班牙蒜油蝦

西班牙海鮮飯

6. Churros 食咗咁多咁好食嘅主菜點可以唔試吓呢款西班牙甜品呢🙆🏻‍♀️ 香脆嘅churros 配上朱古力醬同雲呢拿雪糕 呢一個配搭有得輸咩?🤤
Churros

7. Sangria 係西班牙嘅水果酒 容易入口 同海鮮好夾🍷
Sangria

8. Ice hazelnut latte 本身想飲Apple Cider 可惜冇晒貨🥲 估唔到咖啡味道都幾好 唔會太甜🌟
Ice hazelnut latte
西班牙壞蛋薯條