2021-06-20 142 views
而家好多地方都有得食omakase, 想食都唔駛特登去到中環同尖沙咀,元朗一樣有好野食!呢日黎到舍利鮨!真係有好高質既用餐體驗!坐左係吧枱睇住師傅整真係一大享受,每道菜式都有人用心介紹!唔係淨食食完落肚就算,用餐過程都學到唔少野~舍利鮨環境都真係幾舒服,木整吧枱令我諗起日本,真係好想去,去唔到就食住先!我地都有叫左清酒飲,佢既冷感杯望落好靚,飲起上黎覺得寧舍有feel! 好想野食都令我印象深刻!其中最中意既係沖繩野生大拖羅!我不嬲都好鍾意食大拖羅,帶拖羅食落去嗰種油香感真係令人回味無窮!而赤陸魚都好特別,我都係第一次食,估唔到咁鮮味!仲有兵庫縣既室津蠔!完全冇平時蠔既個重鐵銹味,食落啖啖肉!日本食品果然係唔同d! 岩手縣想問配靜崗蕃茄都係好特別~我都係第一次食呢個配搭估唔到咁夾!另外仲有生燒鰻魚飯,鰻魚燒得啱啱好超級香甜!最後以靜岡蜜瓜作結真係完美的一天!