2018-04-14 1073 views
今日一到晚飯時間又未去買餸唔知想食咩,心血來潮想食韓燒,就立即搜尋附近有什麼韓燒好食!就揀咗這一間位於九龍城嘅韓燒連鎖店,平時見得多不過一時三刻真係諗唔係都未食過!位置好好方便泊車即時想去即時都有位,今日係星期日六點鐘晚上!入到去發現原來地方超級大,因為原先係酒樓來的!不過人就好少,食完都坐唔到三份一散叫左嘢食先來一份沙律,沙律份量都夠,蔬菜都好新鮮叫咗一份他們招牌牛肋骨,上菜顏色不錯,不過味道就真係差咗一點,牛味一啲都不香濃,口感好鞋,也不入味,同出邊食開嘅韓燒真係有好大段距離厚切五花腩,本身只有小小鹽同黑椒調味,未到就冇乜,靠點汁,不過肉嘅脂肪比例都均勻!可惜都係冇乜豬味叫咗一個他們限定的八爪魚生蠔湯,嘥錢!因為極度無味,好似滾水煲湯咁樣,可能係飲佢啲鮮味吧!一啲都唔平,要成$88,我哋仲加多一隻大八爪魚 $108,係唔係睇到張相都想食呀!價錢就合理因為都好大姐,不過味道就一般,甜味多個辣味,不過係新鮮嘅不過都唔明點解可以開咁多連鎖店,整體價錢唔覺得特別平,但係味道真係幾差,冇可能再去食

散叫左嘢食先來一份沙律,沙律份量都夠,蔬菜都好新鮮

!一啲都唔平,要成$88,