2023-10-28
Amber’s Table紅磡黃埔天地享膳坊(第4期)地下G14號舖今個月有朋友生日專登揀左呢間係黃埔享膳坊既<Amber’s Table>慶祝,餐廳係主打海鮮同埋扒類既,另外聽聞呢到既甜品都好出色,所以一於決定黎試下我地book左7點半鐘,入到餐廳感覺好舒服,見到都坐滿左接近8成,但座位之間唔會太迫,好適合同朋友係到聚會傾計,而且餐廳職員都好nice, 好好笑容仲向我地推介左meun入面唔同既美食,值得一讚美式牛骨髓配多士出面餐廳好少食到牛骨髓,食落好重牛脂香味,但入口卻油而不膩,搽d係多士上面配合一齊食就最完美啦白酒煮藍青口配蒜蓉包青口既份量非常多滿滿一大盤,加入埋白酒同埋煙肉烹調更加可以將味道昇華,而餐廳仲會加埋一份香脆既蒜蓉包,沾d汁一齊食真係好正北海道帶子及蘑菇汁手製意粉呢到既手製意粉感覺好幼細,口感唔錯,而意粉以香濃既蘑菇汁烹調,食落好Creamy好重忌廉味道,岩晒我口味呀炭燒美國肉眼扒配薯條肉眼扒肉質鮮嫩好重牛肉味,底下一直用蠟燭燒住,保持熱度,等面層既香草牛油溶左與肉眼扒混埋一齊食就最滋味啦。。。而薯條係即炸既, 新鮮熱辣最驚喜就係仲有黑松露醬汁yum
紅磡黃埔天地享膳坊(第4期)地下G14號舖
美式牛骨髓配多士
白酒煮藍青口配蒜蓉包
北海道帶子及蘑菇汁手製意粉
炭燒美國肉眼扒配薯條
肉眼扒肉質鮮嫩好重牛肉味,底下一直用蠟燭燒住,保持熱度,等面層既香草牛油溶左與肉眼扒混埋一齊食就最滋味啦。。。而薯條係即炸既, 新鮮熱辣最驚喜就係仲有黑松露醬汁yummy
夢幻芒果沙冰
有d似楊枝甘露既感覺,飲落好清新開胃,簡直透心涼,加埋用左唔同嘅花瓣做點綴,真係好吸引
棉花糖朱古力奶昔
呢杯既造型一定係打咭必選,大人細路見到都會好開心想即刻試返啖,而味道方面又唔會太甜,感覺岩岩好
梳乎里
咁高興點可以唔食埋甜品呀,我同朋友都係眼闊度窄既人,最後揀咗餐廳既招牌甜品梳乎厘,原來超大碟應該4個人都夠食呀,不過真係超好味,即叫即焗大約要預30 分鐘時間,入口鬆軟綿綿既口感,完全係食到停唔到口